Remiantis kaltinamosiomis išvadomis, Evaldas Rimašauskas kaltinamas apsimetęs kompiuterinės technikos gamintoju iš Azijos ir siuntęs apgaulingus elektroninius laiškus su suklastotomis sąskaitomis įvairių bendrovių darbuotojams. Lietuvis kaltinamas elektroniniu sukčiavimu, tapatybės vagyste ir pinigų plovimu. Jis buvo sulaikytas 2017 metų kovą ir tų pat metų rugpjūtį perduotas JAV teisėsaugai.

2019 m. sausio 24 d. laiške, adresuotame JAV apygardos teisėjui George‘ui Danielsui, prokurorai paprašė atidėti trečiadienį teisme numatytą posėdį, kol šalys užbaigs derybas, ir pakeisti jo statusą į „kaltinamojo pareiškimo keitimo“ posėdį. Pirmadienį G. Danielsas nukėlė posėdį į vasario 6 dieną.

Paulas D. Petrus Jr, advokatas, atstovaujantis E. Rimašauskui, iškart nesureagavo į bandymus susisiekti su juo telefonu ir išgirsti komentarus.

Prokurorai tvirtina, kad E. Rimašauskas atidarė banko sąskaitas Latvijoje ir Kipre, į kurias atkeliaudavo mokėjimai iš „Google“ ir „Facebook“, o tada pervesdavo lėšas į kitas sąskaitas Latvijoje, Kipre, Slovakijoje, Lietuvoje, Vengrijoje ir Honkonge.