Trečiojoje „Eurovizijos“ atrankoje sudainavusi kūrinį „Criminal“, Monika Marija galutinėje lentelėje liko antra, o ketvirtojoje atrankoje sudainavusi dainą „Light On“ – pirma. Abu dainininkės pasirodymai sužavėjo ir komisiją, ir televizijos žiūrovus, todėl pateko į konkurso pusfinalį.

Šį šeštadienį, vasario 9 dieną, Monika Marija pirmajame pusfinalyje pasirodys su daina „Light On“, įkvėpta skaudžios asmeninės patirties, tačiau nešančia šviesią ir pozityvią žinutę. Atlikėja ne kartą žiniasklaidoje pasakojo, kad ši daina – apie prieš kelerius metus užklupusią sunkią ligą ir kovą su mirtimi.

Kitą šeštadienį, vasario 16 dieną, Monika Marija dar kartą atliks dainą „Criminal“, kuri sulaukė ne ką mažesnio žiūrovų ir ekspertų palaikymo. Kūrinį taip pat įkvėpė skaudžios asmeninės dainininkės patirtys – tai daina apie kaltę, užklumpančią įskaudinus artimą žmogų.

Internete dėl abiejų Monikos Marijos dainų verda diskusijos – gerbėjai neapsisprendžia, kuris kūrinys labiau vertas pergalės. Tokį klausimą iškėlė ir užsienio „Eurovizijos“ gerbėjai – portale wiwibloggs.com net galima rasti balsavimą, kuriame savo nuomonę išsakyti gali konkurso gerbėjai iš viso pasaulio.

Antradienį paskelbtame balsavime jau dalyvavo beveik 1,5 tūkst. internautų, o jų balsai kol kas pasiskirstę beveik tolygiai. Tiesa, šiek tiek pirmauja daina „Light On“, surinkusi 52,5 proc. balsų.

Kviečiame balsuoti ir specialioje DELFI apklausoje: