Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija (VDAI) vasarį patvirtino ir paskelbė šių metų prevencinių patikrinimų planą. Šiemet, be kita ko, planuojama tikrinti, kaip sporto klubai užtikrina biometrinių duomenų tvarkymo teisėtumą, inspekcija žada tikrinti, ar laikomasi duomenų kiekio mažinimo principo, tai yra, ar renkama ne per daug duomenų.

Advokatų kontoros „Triniti“ advokatės Aurelijos Rutkauskaitės teigimu, visos įmonės turi užtikrinti, kad iki patikrinimo būtų tinkamai parengta vidinė dokumentacija, galinti patvirtinti, jog įmonės procesai atitinka BDAR reikalavimus.

Advokatų kontoros „Cobalt“ asocijuota teisininkė Renata Vasiliauskienė sako, kad numatyti patikrinimai yra susiję su tais verslo sektoriais, kuriuose tvarkomų asmens duomenų kiekis yra didelis ir turi tendenciją toliau didėti. Tai apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų sektorius, internetinė prekyba bei sporto paslaugų sektorius.

BNS primena, kad Europos Sąjungos BDAR įsigaliojo 2018 metų gegužės 25 dieną. Reglamente nustatytas pagrindinis principas, kad fiziniai asmenys turi aiškiai duoti leidimą naudoti jų duomenis. Pagal šį teisės aktą vartotojams taip pat suteikiama „teisė žinoti“, kas tvarko jų duomenis ir kam jie bus naudojami. Numatyta ir kitų taisyklių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)