Savo ruožtu, kaip žinia apie šią istoriją dalinasi A. Tapinas, jo klausimus Seimo pirmininkas V. Pranckietis persiuntė komisijos vadovei Ritai Tamašunienei, kuri ir atsakė į žurnalisto paklausimą, nors į esminį klausimą, ar politikai pateikė nedarbingumo pažymas, atsakyta nebuvo.

„Pasirodo posėdis neįvyko, nes Komisijos nariai sirgo, slaugė sergančius, dalyvavo laidotuvėse ir turėjo iš anksto susiplanavę svarbius susitikimus. Į klausimą, ar buvo pateikti nedarbingumo lapeliai, Komisijos pirmininkė neatsakė“, – žinia socialinėje erdvėje dalinasi A. Tapinas.

Žurnalisto teigimu, jis dar kartą kreipėsi į Seimo pirmininką, prašydamas atsakyti, ar posėdį praleidusieji politikai pateikė reikalingus dokumentus, be to, kokia šiuo metu yra praktika Seime, kai politikas, dirbantis komitetuose ar komisijose gali praleisti posėdžius.

„"Norėčiau dar kartą paprašyti gerbiamo Seimo Pirmininko pavesti Komisijos pirmininkei atsakyti, ar dėl ligos ir šeimos nario slaugymo posėdyje nedalyvavę Komisijos nariai pateikė nedarbingumo lapelius, o taip pat informuoti kokia yra oficiali Seimo nario pranešimo savo darbovietei, kad jis neatvyks į darbą, tvarka“, – skelbia A. Tapinas.