Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro (TIC) direktorė Romena Savickienė teigė, kad praėjusiais metais svečių sulaukta daugiau nei 2017 metais. Šįmet prie turizmo plėtros Klaipėdos regione turėtų prisidėti atsirasiantis naujas tiesioginis skrydis Palanga-Dortmundas.

Džiaugėsi sėkmingais metais

„Reikėtų pasidžiaugti ne tik mūsų duomenimis, bet ir apgyvendinimo įstaigų rodikliais. Viešbučiai turėjo puikų užimtumą. Turizmo verslas džiūgavo, nes buvo pakankamai svečių. Tam įtakos turėjo geros oro sąlygos. Sezonas prasidėjo nuo balandžio pradžios ir tęsėsi maždaug iki spalio-lapkričio mėnesio. Praėję metai bus palyginamasis laikotarpis su ateinančia ir kitomis vasaromis, ar bus taip gerai, kaip buvo 2018 metais“, - sakė R. Savickienė.

Pasak jos, praėjusiais metais ypač netrūko svečių iš kitų Lietuvos miestų - daug ilsėjosi ne tik prie jūros, bet ir lankėsi renginiuose, apžiūrėjo objektus.

„Renginiai yra sritis, kuri pritraukia ne tiek užsienio turistų, bet skatina keliauti pačius lietuvius. Daug turistų dėmesio sulaukė ne tik Delfinariumas ir Jūrų muziejus, bet ir muziejus „39/45“. Svečius taip pat domino visi parinkti maršrutai ir galimybė aktyviai keliauti po Klaipėdą“, - tikino Klaipėdos TIC vadovė.

Ji pridėjo, kad klaipėdiečius ir miesto svečius vis labiau traukia naktiniai kanojų žygiai, irklentės, burlentės, baidarės. Tačiau ne ką mažiau dėmesio sulaukia Klaipėdos universiteto Botanikos sodas, kurį aplanko vis daugiau svečių.

Beje, R. Savickienė pasidžiaugė, kad miestas daug svečių sulauks jau šio mėnesio viduryje, Šviesų festivalio metu. Jos žiniomis, į festivalį žmonių grupes veš turizmo agentūros iš Latvijos.
„Pagal paklausimą, matome, kad žmonių susidomėjimas šiuo renginiu yra didžiulis. Ir tai labai džiugina. Šviesų festivalis išaugo į renginį, kuris aktualus ne tik klaipėdiečiams, bet ir likusiai Lietuvai bei kaimyninių šalių gyventojams“, - teigė R. Savickienė.

Atsiras naujas skrydis

Kaip ir praėjusiais, taip ir šiais metais žinia apie Klaipėdą ir jos regioną bus skleidžiama užsienio šalyse. Tarptautinės turizmo parodos jau prasidėjo ir vyko Olandijoje, Latvijoje, Anglijoje. Artimiausiu metu parodos vyks Vokietijoje ir Estijoje.

„Laukia intensyvus parodų laikotarpis. Priimame ir žurnalistus iš užsienio, kurie ruoš straipsnius apie Klaipėdą“, - sakė Klaipėdos TIC direktorė.

Iki balandžio Klaipėdos atstovai aplankys Dortmundą, nes būtent nuo balandžio mėnesio atsiras naujas tiesioginis skrydis Palanga-Dortmundas. Viliamasi, kad šis skrydis šįmet padidins turistų srautą uostamiestyje.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Tarptautinių ryšių ir ekonominės plėtros skyriaus vedėjos Jurgitos Činauskaitės-Cetiner, skrydžio atsiradimas - sunkus ir ilgas visų septynių Klaipėdos regiono savivaldybių darbas.

Jau anksčiau „Vakarų ekspresas“ rašė, kad Klaipėdos, Neringos, Palangos, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono, Skuodo rajono ir Šilutės rajono savivaldybės bendrai prie naujų skrydžių atsiradimo prisidės 200 tūkst. eurų.

„Šių metų Klaipėdos savivaldybės biudžete yra numatyta pinigų programai įgyvendinti - skrydžiui iš Palangos į Dortmundą. Visos savivaldybės diskutuoja, kad reikėtų daugiau padirbėti rinkodaros srityje. Reikia suprasti, kad privalėsime įdėti daug darbo, kad ten apie mus sužinotų.

Viliamės, kad per šį skrydį pasieksime ne tik Vokietijos, bet ir Olandijos gyventojus. Galbūt atsiras potencialūs turistai, kurie galės skristi į Klaipėdos regioną“, - vylėsi J. Činauskaitė-Cetiner.

Klaipėdos regiono savivaldybės numatė, kad nauji skrydžiai iš Palangos oro uosto į užsienio šalis turėtų atsirasti per 2019-2021 metus.