Garsaus prodiuserio kūrinys

Ne paslaptis, kad sukurti grupę „69 danguje“ sumanė prodiuseris Egmontas Bžeskas ir tuometė jo mylimoji bei choreografė Karina Krysko. Galima sakyti, kad būtent Karina ir tapo pirmąja grupės nare. Netrukus prisijungė Ingrida Martinkėnaitė, tačiau tikra grupe merginos tapo tik į Vilnių atsikrausčius klaipėdietei Nijolei Pareigytei-Rukaitienei.

„Jau turėjome grupę „Naujieji lietuviai“ ir su Gintaru Reklaičiu kurdami muziką bei šalia esant Karinai, sumanėme sukurti muzikinę grupę, kurioje būtų trys merginos. Sunkiausia buvo rasti trečią narę (juokiasi)“, – sakė grupės krikštatėvis E. Bžeskas.

Tiesa, Karina prisipažįsta, jog tuo metu ji nesitikėjo, kad grupės stilius bus toks seksualus, o dainos – pop, tad iš pradžių talentingai šokėjai teko pamiršti svajonę dirbti meno pasaulyje. Merginos juokiasi, kad kai jų krikštatėviu šou pasaulyje tapęs Egmontas išdėstė savo idėjas, jos ne iki galo suprato, kaip iš tiesų turėtų atrodyti grupė bei kaip viskas vyks.
Grupė "69 danguje"

Dieną, kada susikūrė jau dabar legenda tapusi grupė, ryškiausiai prisimena Nijolė. Iš Klaipėdos tuomet studijuoti atvykusi pirmakursė dirbo šokėja. Dar gyvendama uostamiestyje ji šoko žinomoje šokių studijoje „Tina dance“ ir neretai pasirodydavo Vilniuje vykstančiuose televizijos projektų filmavimuose, kur ją ir pastebėjo apie merginų grupę tuomet jau svarstęs prodiuseris.

„Taip jau išėjo, kad „Tina dance“ kolektyvą pakvietė filmuotis į LNK, kur projekto prodiuseriu buvo Egmontas Bžeskas, o tuomet jo mylimąja buvusi Karina – choreografė, todėl susitikdavome repetuoti jų namuose ir galbūt užkliuvau, nes esu drąsi. Jis ieškojo mano kontakto, kad galėtų pasiūlyti atvykti į atranką. Tačiau mūsų kolektyve buvo griežta taisyklė neduoti šokėjų numerių užsakovams, kad nebūtų jokio bendravimo, todėl Egmontui nepavyko gauti mano numerio.

Išsikrausčius į Vilnių savaitgaliais dirbau „go go“ šokėja naktiniuose klubuose, o darbo dienomis mokiausi. Reikėjo pinigėlių ir bendrabučiui, ir mokslams, todėl toliau dirbau. Mane su Egmontu likimas vėl suvedė pradėjus dirbti banketuose, kuriuose sutikau ir žurnalistą Giedrius Leškevičius. Jis apibūdino Egmontui mane ir šis suprato, kad esu ta, kurios jis ieškojo grupei“, – su šypsena į praeitį mintimis nusikėlė N. Pareigytė-Rukaitienė.

Lakuodama tėvų namuose esančią pirtį Nijolė vieną vakarą sulaukė jo skambučio ir kvietimo atvykti į Vilnių. „Tai buvo tas gražus vyras! Būtent sausio 26-ąją turėjome visi susitikti, o aš vairavau tokį „golfuką“, kuris ne tik rijo daug degalų, bet ir sunkiai važiavo apsnigtu keliu. Juo ir atvykau į atranką. Ir būtent tada nusprendėme, kad tokia mūsų trijulė ir bus. Manau, kad jam (E. Bžeskui) turime būti dėkingos už viską. Būtent jis sukūrė grupę nuo nulio, kai mes pačios dar net neįsivaizdavome, kas laukia“.

Taip trys skirtingos merginos tapo viena pirmųjų muzikinių merginų grupių Lietuvoje, o jų startą buvo galima išvysti BTV laidoje „Klausk“, kurios himnas – pirmoji „69 danguje“ daina.

Klausydamasi jau seniai šeimos nare tapusios Nijolės pasakojimo pritariamai linkčioja ir Ingrida: „tikslios datos neprisiminiau, bet tai, ką pasakoja, tiesa. Žinai, aš apskritai vaikystėje svajojau būti akrobate. Manau, kad ši svajonė beveik išsipildė (juokiasi).

Visada daug sportavau, lankiau įvairius būrelius, dainavau, šokau... Buvau aktyvi ir su Karina suvedė būtent darbas profesionalioje šokių trupėje. Grupė tuomet atrodė kaip eilinis projektas ar avantiūra. Būtent taip Karina ir apibūdino šį pasiūlymą. Tik vėliau prasidėjo stiliaus parinkimas, svarstymai, dainų kūrimas ir atsirado Nijolė. Galiu atvirai pasakyti, jog niekada negalvojome, kad tapsime žvaigždėmis.

Iš pradžių negaudavome honorarų ir tas darbas neatsipirkdavo. Dirbdavome ištisas dienas, repetuodavome ir kurdavome šokius, dainas. Nieko iš to neuždirbdavome ir jei ta pati idėja mums nebūtų patikusi, ji nebūtų ir įgyvendinta. Viskas buvo iš idėjos ir galbūt tai ir lėmė sėkmę. Praėjo nemažai laiko iki pradėjome gauti honorarus“, – pasakojo I. Martinkėnaitė.

Žinoma atlikėja, o dabar ir sveikos gyvensenos tinklaraščio „Su Ingrida" autorė sako, kad galbūt jų grupė nuo kitų, kurios greitai dingdavo, skyrėsi tuo, kad visi nariai ir Egmontas atidavė itin daug jėgų tam, kad projektas pavyktų.

Tuo tarpu Egmontas pridūrė, kad sėkmės paslaptimi galėjo būti ir tiesiog teisingi sprendimai. „Dirbau vadovu vienoje iš stambiausių kūrybos agentūrų ir gavau puikias rinkodaros pamokas. Mano meninis išsilavinimas turbūt taip pat suteikė joms (grupės merginoms) galimybę būti kitokiomis.

Pakankamai daug buvo skandalų, bet juos lydėjo geri muzikiniai kūriniai. Mano pagrindinė užduotis turbūt buvo sukurti gerą komandą aplink save. Jei prodiuseris jaučia gerai žmones, viskas pavyks.

Esu dėkingas visai savo komandai, nes tik bendras projektas ir atnešė sėkmę. Puikiai prisimenu, kad mirtį mums pranašavo po metų ar dvejų, bet to vis nebuvo ir rinkoje buvo „Mango“. Jaučiu didžiausią pagarbą prodiuseriams Mindaugui ir Gintarui Bendžiams, kurie sekė mūsų startą. Sekė labai garbingai ir pripažino mūsų sėkmę. Kovos jokios nebuvo. Visada tardavomės ir dalijomės dainomis. „Mango“ išėjo, bet šiandien vėl džiaugiuosi, kad skamba jų dainos. Tam tikru laiku jos mus įkvėpė. Labai daug prie grupės sėkmės ir kūrimo prisidėjo ir Stanislavas Stavickis-Stano“, – sakė jis.

Grupė "69 danguje"

Dirbdami ne dėl apdovanojimų ir mėgaudamiesi pačiu procesu jie išsikėlė sau užduotį padaryti viską kitaip ir netapti grupe, kokių visada buvo daug.

„Mes neturėjome ambicijų kažkokiems apdovanojimams, bet iš karto tapome pamėgtos ir jaunimo, ir vaikų, kas keisčiausia. Mus pradėjo greitai nominuoti įvairiuose apdovanojimuose“, – sakė ji ir pridūrė, kad daugiausiai diskusijų visuomet sukeldavo grupės pavadinimas, kuris iš tiesų tėra reklaminis triukas ir susijęs su studijos, kuri ir vadinosi „9 danguje“ pavadinimu.

Pasak Karinos, išgyventi šou pasaulyje turint tik vieną projektą yra sudėtinga, todėl ypač pradžioje yra svarbu nepasiduoti siekiant savo tikslo. „Žinoma, kitoje šalyje būtų daug didesni honorarai, bet vargu ar pavyktų išgyventi vien iš muzikos“, – prasitarė Ingrida.

Populiarumas tapo svarbia pamoka

Atviri drabužiai, viena daina ir miglotos perspektyvos. Būtent tokią savo pradžią prisimena šiandien žvaigždėmis tapusios atlikėjos. „Kai mums iš pradžių skambindavo tartis dėl koncertų, sakydavome, kad neturime dainų ir negalime koncertuoti. Tačiau po didelio darbo tiek studijoje, tiek namuose prieš veidrodį, pradėjome koncertuoti, o pirmas koncertas – Rukloje kareiviams.

Pasidalinome po 150 litų ir mums tai buvo labai dideli pinigai. Mes greitai pelnėme populiarumą, tačiau su tuo atėjo ne tik daugiau darbo, bet ir daugiau pinigų, netikrų draugų. Perėjome visą tą populiarumo mokyklą. Didžiulis džiaugsmas, kad nesudegėme.

Kartais tikrai nebesupranti, kas tavo tėvai, šeima, draugai, kokie prioritetai gyvenime. Džiaugiuosi, kad tėvai įskiepijo, kad privalai turėti išsilavinimą, todėl jų palaikoma įgijau magistrą. Žinojau, kad tam, jog nereikėtų rinktis, turiu stengtis spėti kuo daugiau“, – pasakojo N. Pareigytė-Rukaitienė.

Nijolė, kuri iš tiesų yra pianistė, nuo mažens sakė, jog iš muzikos niekada negyvens. Šiandien žinoma moteris juokiasi iš tokių savo žodžių, nes karjerą pradėjusi klaipėdiečių merginų grupėje „Savana“, dabar yra vienos pirmųjų populiariausių grupių narė bei toliau sėkmingai dirba su televizijos projektais, renginiais, turi savo solinę programą.

Ir nors visos šiandien tvirtai stovi Lietuvos šou pasaulio scenoje, save su menu ir choreografija visuomet siejo tik Karina. Ingrida prisipažįsta, jog nepaisant savo profesijos, turi ir scenos baimę, todėl koncertai tampa išbandymu, be kurio žinoma atlikėja taip pat negali gyventi. „Man labai sunku ir dažnai kojos dreba, o turbūt ir visos turime tokią baimę. Jaučiame atsakomybę prieš klausytoją ir žinome, kad reikia būti stiprioms lipant į sceną“.

Merginos tikina, kad ir seksualiausiomis divomis niekada nenorėjo tapti, nors tokį titulą tikrai turėjo. Ir ne kartą. Nors iš pradžių buvo vertinamos kaip gundančios gražuolės, vėliau atėjo įvertinimai ir už muzikinį talentą, klausytojų simpatijas. „Buvome tokia daugiabriaunė grupė. Turėjome daug spalvų. Niekada nevengėme dirbti labdaringuose renginiuose ar visur, kur tik kvietė. Darėme daug ir visuomeninės veiklos, o tai turbūt ir pelnė žmonių simpatijas", - sakė dainininkės.

Grupė "69 danguje"

Kartais sunku įsivaizduoti, jog populiarūs atlikėjai gyvena gana ekstremaliomis sąlygomis ir savo artimiausius žmones mato retai, tad nenuostabu, kad kai kurie jų susipyksta ir išsiskirsto, kai tuo tarpu „69 danguje“ tik dar labiau suartėjo.

DELFI pašnekovės pasakoja, kad išvažiuodamos koncertuoti po Lietuvą pirmadienį jos grįždavo tik sekmadienį vakare. Taip jų gyvenimas tarsi vyko automobilyje, o artimiausiais žmonėmis tapo grupės draugės. Dabar merginos juokiasi, kad su savo mylimais vyrais nepraleidžia tiek laiko, kiek kartu. Tai verčia tik dar labiau branginti moterišką draugystę, kuri šou pasaulyje yra itin reta.

Išmušti dantys ir sudegusios suknelės

Draugystę merginoms pavyko išsaugoti ir ištikus kritinėms situacijoms, kurių per 15 grupės gyvavimo metų netrūko. Ingrida prisiminė, kaip dėl Nijolės karšto būdo koncertą turėjo baigti su išmuštu dantimi.

„Ir Nijolei teko dainuoti su išmuštu dantimi. Man ji taip pat nuskėlė pusę priekinio danties. Ji labai temperamentinga ir pasirodymo metu skėtaliojasi rankomis ir kojomis, todėl kartą, kai laikiau mikrofoną prie veido, ji netyčia trenkė į jį ir taip nuskėlė dantį. Supratau, kad negaliu stabdyti pasirodymo, todėl bandžiau nesišypsoti ir neparodyti joms, nors jau juokėsi užsiėmusios už pilvų (šypsosi)“, – pasakojo dainininkė.

Tuo metu merginos koncertavo Palangoje. Vasarą čia rasti odontologą, kuris galėtų sutvarkyti nuskeltą dantį kuo greičiau, buvo sudėtinga. „Taip ir vaikščiojau, o Nijolė vis prašydavo nusišypsoti ir raitydavosi iš juoko“, - prunkšteli Ingrida.

Kartą merginoms teko avėti itin nepatogius batelius, o lipdama į sceną Nijolė užkliuvo ir instinktyviai griebėsi už Karinos plaukų. „Tempė skaudžiai, bet kai stovi scenoje, negali parodyti, kad tau kažkas trukdo, todėl stengiausi neišsiduoti, bet jei kas iš šono matė, kas ten vyksta užkulisiuose, turėjo tikrai juoktis“, – besišypsodama kurijozišką situaciją prisiminė ji.

Tačiau ne visų juokingų grupės istorijų kaltininkė yra Nijolė. Važiuojant į koncertą Kauno „Žalgirio“ arenoje Karinos automobilyje įvyko trumpas sujungimas ir užsidegė bagažinė. Pradėjo virsti dūmai, o ji tegalėjo stebėti, kaip smilksta bagažinės turinys, kur buvo nauji jos ir Ingridos koncertiniai drabužiai. „Apdegė viskas ir reikėjo ieškoti naujų drabužių. Stovėjau ant scenos ir mačiau, kad bateliai dar apsvilę, bet juos bent pavyko išgelbėti (juokiasi)“.

Paklaustos apie įkyrius gerbėjus jos tik nusijuokė. Limuzinais į koncertus merginos nevažinėja ir žvaigždžių gyvenimą vadina absurdu. Tik socialiniuose tinkluose sulaukia daugiau dėmesio ir kvietimų į pasimatymus, nors visos išskyrus Godą turi antrąsias puses. Tiesa, mieliausiomis dovanomis jos vadina tas, kurias gauna iš mažųjų savo gerbėjų. „Dovanoja ir didžiulius iškarpų albumus, ir meškučius, kuriuos patiems vaikučiams norėtųsi dovanoti“, – sakė I. Martinkėnaitė.
Grupė "69 danguje"

„Jo visos norėjo“

Tačiau darnią grupę sudrebino ir keletas skandalų. Vienu skaudžiausių visoms narėms turbūt tapo grupės įkūrėjų Egmonto ir Karinos skyrybos. Po penkerių metų, kai atrodė, kad jau artėja judviejų vestuvės, pora išsiskyrė, o grupės prodiuseris pradėjo susitikinėti su Nijole.

„Suskilus šiam tandemui buvo tikrai sunku. Tačiau iš karto atsirado ir nauja pora, kuri taip pat darniai žiūrėjosi ir nebuvo aišku, kaip į visa tai reaguoti, ką daryti, nors tokioje situacijoje nieko negali padaryti. Tai yra gyvenimas ir galiausiai mūsų visų draugystė tik sustiprėjo. Supratome, kad svarbiausia vis dėlto išsaugoti mūsų draugystę“, – prisiminė Ingrida.

Tuomet epicentre atsidūrusi Nijolė sako, kad lengva tikrai nebuvo. Jai šios skyrybos ir santykiai kainavo daug bemiegių naktų ir nervų.

„Kai vyko Manto ir Karinos skyrybos, labai daug verkėme. Buvo nerealiai daug visko: emocijų, širdgėlos, jausmų, skausmo... Tikrai daug tuo metu išgyvenome ir tik dabar galime su šypsena apie tai kalbėti. Apie šį skausmingą laiką gali paliudyti ir mano tėvai.

Kiek naktų nemiegota! Turbūt tas jaunatviškas maksimalizmas veikė, bet viską perėjome ir išgyvenome. Nei man Mantas teko, nei Karinai. Vėliau atiteko kitoms (juokiasi). Viskas atslūgsta su laiku“, – šypsodamasi pasakojo N. Pareigytė-Rukaitienė.

Nijolė šiandien svarsto, kad galbūt jausmai ir pats gyvenimas viską sudėlioja į savas vietas, o gyvenimiškų audrų pasitaiko visiems. Svarbiausia yra tai, kokius sprendimus priimame užklupus tokiems gyvenimo išbandymams.

Pati jau sukūrusi šeimą ir praėjus daugiau nei dešimtmečiui dainininkė bei renginių vedėja sako, kad tuo metu Karina parodė, kokią tvirtą ir išlaikytą asmenybę turi. „Ji yra fenomenali. Labai išlaikytas žmogus, kuris niekada nedraskys akių. Jos elegancija ir išlaikytas charakteris paveikia visus.
Karina Krysko - Skambinė, Egmontas Bžeskas ir Ingrida Martinkėnaitė

Aš pati buvau kaip kiškis ir tik sėdėjau suspaudusi ausis, o tas Bžeskas juk visoms buvo gražus (juokiasi). Jo visos norėjo ir man buvo didžiulė garbė, kad jis į mane bent pažiūrėjo. Daug metų jie buvo kartu, bet trečias žmogus iš niekur neatsiranda, jei viskas būna gerai.

Kai jie skyrėsi, mes nediskutavome, o tiesiog ilgai dirbome vėl kartu. Kartą išsikoliojome, bet vėliau tiesiog dirbome ir darėme viską toliau. Darbas buvo aukščiau tų emocijų“.

Nijolė sako, kad nenuostabu, jog ir jų santykiai nesusiklostė. Pradėjęs koncertuoti su „Tipo grupe“ vyras gavo dar daugiau moterų dėmesio, tapo tikra žvaigžde ir vis dažniau dirbdavo ne už kadro, o prieš jį. „Aš buvau labai jauna ir negaliu tų santykių pavadinti rimtais. Ten buvo daugiau šauksmo, emocijų ir ašarų, o ne vidinės ramybės. Visiems mums pirmiausiai reikėjo suaugti. Aš esu ekstravertas ir atvira širdimi einu per gyvenimą. Mane gali skaudinti, bet aš tai pamirštu ir negyvenu praeitimi“, – sakė N. Pareigytė-Rukaitienė.

Nijolė Pareigytė ir Egmontas Bžeskas

Pati Karina pripažįsta, jog nėra karštakošė ir pirmiausiai stengiasi viską gerai apsvarstyti. „Nežinau, ar tai yra gerai, nes galbūt ir per daug užsileidžiu sau ant galvos. Kas liečia grupę, daug minčių buvo. Buvau jauna ir daug dalykų tuo metu keitėsi. Tačiau intrigas užkulisiuose visada stengiausi apeiti. Taip jau buvau išauklėta. Tačiau galiu pripažinti, kad minčių išeiti tikrai buvo ir daug kartų sakiau, kad grupė bus kitokia. Buvau iš meno pasaulio, o šou verslas man tuo metu buvo svetimas. Tarsi norėjosi rimtesnės veiklos, bet džiaugiuosi, kad išlaikiau tai“.

Tiesa, kalbėdama apie grupės pradžią Nijolė priminė grupę, kurią E. Bžeskas ne tik įkūrė, bet ir kurį laiką buvo jos nariu. Iš pradžių vaikinai pasivadinę „Naujieji lietuviai“ vėliau tapo „Tipo grupe“.

Sarkastiškais ir provokuojančiais tekstais garsėjanti grupė greitai tapo populiari, kol 2008 metų rugpjūčio pabaigoje neištiko tragedija. Į avariją patekę žuvo anksčiau buvusios grupės „Naujieji lietuviai“ atlikėjai – 26-erių Egidijus Remeikis ir 27-erių Jevgenijus Snytkinas. Neišgyveno ir su atlikėjais važiavęs jų pasirodymo filmuoti jaunas vyras. Jevgenijus „Tipo grupėje“ pakeitė E. Bžeską. Vėliau žinomas prodiuseris pats nepasirodydavo scenoje ir daugiau laiko skyrė tiesioginiams savo darbams, toliau tapė paveikslus.

"69 danguje" merginos

Konfliktas su Natalija Bunke

Kai I. Martinkėnaitė sukūrė šeimą ir ruošėsi susilaukti savo dukrelės, grupė pradėjo naujos narės paieškas, nes būdamos itin populiarios merginos nenorėjo palikti scenos ar stabdyti veiklos. Nijolė iškėlė sau užduotį į grupę atvilioti Godą Alijevą (tuo metu Sabutytę), kuri jau dainavo merginų grupėje YVA.

„Goda juk gražiausia Lietuvos moteris, kuri jau tada turėjo patirties scenoje ir aš užsiėmiau jos perkalbėjimu (juokiasi). Kiekvieną šeštadienį po koncertų važiuodavau ten, kur ji šoko ir įkalbinėdavau. Galiausiai sutiko, nors ir sunkiai išgyveno dėl to.

Dar dabar prisimenu antraštę, kur rašė, kad Natalija Zvonkė (dabar Bunkė) žada Pareigytei nuimti galvą. Na, o šiandien su Natalija esame vienos geriausių draugių. Nesutarimai liko praeityje“, – atsidūsta N. Pareigytė-Rukaitienė.

Anot G. Alijevos, tuo metu tikrai nebuvo lengva, o su YVA merginomis po konflikto nebendravo net dvejus metus. „Tik nurimus aistroms ir Natalijai atkūrus grupę ir priėmus naują merginą, viskas tarsi susiklostė natūraliai. Mes juk kartu augome, subrendome ir praėjus kuriam laikui mūsų draugystė tapo tik dar stipresnė. Natalija suprato, kodėl taip pasielgiau ir šios permainos galiausiai išėjo į gerą bei tapo nauja patirtimi.

Kai prisijungiau prie merginų, tikrai greitai įsiliejau į kolektyvą ir tapome tikra šeima. Natūralu, kad ta mūsų vidinė draugystė ir buvo vidinis arkliukas, vedęs mus į priekį tiek metų. Sunku atrasti vienai kitą, ypač moteriškame kolektyve. Mes tikrai viena kitą suprantame ir sėkmingai dirbame. Man ši grupė yra didelė gyvenimo dalis. Neįsivaizduoju savęs be jų“, – sakė Goda, kuri be muzikinės karjeros kuria glaustinukes ir sukneles.

Išliko populiarios

Užkietėjusia darboholike save vadinanti Nijolė sako, kad koncertuoti ir vesti renginius jai yra vienas malonumas. Svarbiausia, kad „69 danguje“ vis dar reikalinga klausytojams grupė.

„Pas mus ateina dvidešimtmečiai ir sako, kad užaugo su mūsų muzika. Tai labai miela. Jau visa karta užaugo. Penkiolika metų išlikti scenoje ir dar paklausiam yra daug.

Galiu dabar pasakyti, kad scenoje vien balsas nėra viskas, nors užsakovai stebisi, kad mes ir gerai dainuojame, tačiau vien to nepakaktų ir čia jokia paslaptis. Turime daug gerai dainuojančių jaunų žmonių, bet kai esi scenoje, turi turėti daug tam tikrų savybių: charizmą, vidinį jausmą, talentą, o ne tik išvaizdą. Daug dainuojančių, bet lieka ne visi“, – svarstė ji.

Ingrida tuo tarpu mano, kad svarbiausia yra taisyklė, kurią joms įskiepijo E. Bžeskas. Grupės įkūrėjas mokė, jog svarbiausia išlaikyti lygiateisiškumą ir grupėje visos turi būti lygios. „Buvo ir klausimų, ar grupė iširs, kai kuri nors narė pareikšdavo norą tapti mamyte. Tuomet darydavome koncertinės veiklos pertrauką ir pasiilgdavome viena kitos ir net tuos vaikus auginome kartu. Aš, kadangi dukters susilaukiau pirmoji, pasakojau joms, kaip keisti sauskelnes, ką daryti vienu ar kitu atveju (juokiasi)“.

E. Bžeskas svarsto, jog pasakyti, kas tapo jų sėkmės paslaptimi, nėra lengva. Dabar jis su susidomėjimu stebi tai, ką kuria jaunos šalies grupės. Prodiuserio nuomone, judėjimas muzikiniame pasaulyje yra natūralus procesas, o kai kurias grupės „69 danguje“ dainas jau galima vadinti ir klasika.

„Dar dabar prisimenu, kaip smagu, kai žmonės prieina ir sako, kad skambant grupės kūriniams susipažino ir šiandien augina du vaikelius. Žmonės dėkoja už muziką ir tas emocijas. Turbūt tokia ta mūsų misija skleisti gėrį ir džiaugsmą.

Egmontas Bžeskas

Lietuvoje turime daug sniego, šalčio, todėl šypsokimės ir būkime optimistais. Kai eini su gera emocija, nereikia didelių verslo planų kurti. Manau, kad mūsų atlikėjos nėra tik atlikėjos, o kartu ir kūrybinė dalis.

Jos nėra marionetės kurios šokinėja ant scenos pagal kažkokį sukurtą scenarijų. Tik man išvykus į Kanarų salas nutrūko mūsų bendravimas, bet jau grįžtame ir susieisime vėl. Gali būti, kad vėl drauge susibursime. Ir ši paskutinė daina „Man reikia meilės", kuri dabar skamba LNK seriale, yra įrodymas, kad galime būti populiarūs ir pažįstami iš savo braižo. Norėčiau padėkoti ir prodiuseriams, kurie prisiminė mus. Didžiausia pagarba, žinoma ir kūrėjams: Arvydui Martinėnui – Vudžiui, kuris sukūrė dainą ir teksto autoriui Pauliui Stalioniui“.

Karina prisimena, kad grupei iširti grėsmė buvo kilusi kai jai gimė sūnus. Merginos padarė pertrauką ir įvyko tikras perversmas. „Negalėjome koncertuoti, nes buvo svarbesnių dalykų. Moteriai taip jau nutinka, nes vaiko gimimas tarsi įprasmina gyvenimą ir atsiranda kitoks supratimas.

Tačiau šaunu yra tai, kad mes vis tiek reikalingos klausytojams ir skambina, nori, kad koncertuotume, tad nėra reikalo ir iširti. Reikia judėti toliau. Jau esame tikrai šeima, nes tiek metų kartu ir visko buvo. Kai ilgesnį laiką nesimatome, pasiilgstame viena kitos, o grupė mums dabar, galima sakyti, kad yra net kaip hobis“, – pasakojo K. Krysko.

Galiausiai Karinai pavyko suderinti meną ir pop grupės veiklą. Dabar kaip šokėja pradėjusi karjerą žinoma moteris aktyviai koncertuoja kaip solistė, dainuoja ir šoka teatrų miuzikluose bei nepamiršta šeima tapusios grupės. Anot jos, nors jai ir buvo sakoma, kad nuėjus į popsą ji iš to neišeis ir nieko rimto gyvenime nesukurs, galiausiai pavyko įrodyti, kad norint įmanoma suderinti viską.

Simboliška, jog minėdama savo grupės jubiliejų ir prieš pat Šv. Valentino dieną „69 Danguje"
pristato naują dainą „Man reikia meilės". Žadėdamos nesustoti ir toliau kurti merginos visiems skaitytojams norėjo palinkėti meilės, apie kokią jos ir dainuoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (219)