Debiutavęs 1990 m., „Clio“ tapo geriausiai visame pasaulyje parduodamu „Renault“ grupės modeliu. „Clio“ geriau nei bet kuris kitas automobilis reprezentuoja mylimiausią prancūzų tautos mašiną, kuri nuo 2013 metų yra ir populiariausias B segmento automobilis Europoje. Nuo 2012 iki 2018 metų šio modelio pardavimai kasmet augo.

Dar šiuolaikiškesnis ir atletiškesnis naujas „Clio“ sukurtas remiantis geriausiomis kiekvienos iš keturių ankstesnių kartų savybėmis, taip atverčiant naują istorijos lapą.

Naujasis „Clio“ perrašo taisykles brandesniu kėbulo stiliumi ir visiškai naujos išvaizdos salonu. Pasižymintis išraiškingesnėmis linijomis ir labiau išryškinta priekine dalimi, naujasis „Clio“ atrodo gyvybingesnis ir šiuolaikiškesnis, tuo pačiu išlikdamas akimirksniu atpažįstamu, nors 100 proc. detalių yra naujos.

Kalbant apie dydį, naujasis „Clio“ už pirmtaką yra 14 mm trumpesnis (4048 mm ilgio, 1798 mm pločio), bet turi erdvesnį saloną. Užtikrinant geresnę aerodinamiką ir labiau atletišką išvaizdą, aukštis buvo sumažintas 30 mm (1440 mm). 17 colių skersmens ratlankiai (priklauso nuo komplektacijos) dar labiau pabrėžia dinamišką automobilio išvaizdą.

Bagažinės tūris didesnis, siekia 391 l (salone papildomai yra 26 l talpos dėtuvių). Dvigubas bagažinės dugnas palengvina daiktų įdėjimą, o nulenkus galinių sėdynių nugarėles, dugnas yra lygus.

Naujasis „Clio“ siūlomas su keliomis naujomis spalvomis, tokiomis kaip „Valencia Orange“, „Vison Brown“ ir „Celadon Blue“. Iš viso naujasis „Clio“ gali būti dažomas 11 skirtingų spalvų ir turi tris išorės apdailos paketus (raudoną, oranžinį ir juodą).

O salone revoliucija yra daugiau nei akivaizdi. Visiškai naują salono išvaizdą įkvėpė aukštesnės klasės segmentas.

Svarbiausias „Smart Cockpit“ prietaisų skydelio elementas yra 9,3 colių įstrižainės (dvigubai didesnis nei 7 colių) didžiausias kada nors „Renault“ automobilyje sumontuotas ekranas. Vertikali ir šiek tiek išgaubta planšetė, įkvėpta „Espace“ ekrano, vizualiai padidina prietaisų skydelį, taip salonui suteikiant labiau šiuolaikinę išvaizdą ir didesnį patogumą naudotis. Naujajame „Clio“ pirmą kartą buvo sumontuotas skaitmeninis ekranas, pakeitęs tradicinius analoginius rodmenis

„Clio“ yra pirmasis naujos platformos, skirtos elektriniams ir elektroniniams moduliams, automobilis. Šioje platformoje gali būti diegiamos naujausios technologijos, taip prisitaikant prie rinkos poreikių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)