Per gaisrą Prancūzijos sostinės 16-ajame rajone taip pat buvo lengvai nukentėjo 27 žmonės, tarp jų trys ugniagesiai.

„Aukų skaičius dar gali padidėti, nes gaisras tebesiaučia aštuonaukščio pastato 7-ame ir 8-ame aukštuose“, – naujienų agentūrai AFP įvykio vietoje sakė vienas priešgaisrinės tarnybos atstovas.

Pasak ugniagesių, liepsnos įsiplieskė apie 1 val. vietos (3 val. Lietuvos) laiku, bet gaisro priežastis kol kas nežinoma.

Kai kurie nukentėjusieji nuo dūmų ir liepsnų slėpėsi ant aplinkinių pastatų stogų, tad juos teko gelbėti ugniagesiams.

Šis pietvakarinis sostinės rajonas, pasižymintis tokiomis lankytinomis vietomis kaip Trokadero aikštė priešais Eiffelio bokštą, Paryžiaus futbolo klubo „Saint-Germain“ stadionas „Parc des Princes“, vaizdingas Bulonės miškas ir daugybė prabangių parduotuvių ir restoranų, pritraukia itin daug turistų.

„Mums teko gelbėti daug žmonių, įskaitant pasitraukusius ant stogų. Kopėčiomis buvo evakuoti 30 žmonių“, – anksčiau pranešė priešgaisrinės tarnybos atstovas Clement'as Cognonas.

Apytiksliai 5 val. vietos (6 val. Lietuvos) laiku ugniagesiai baigė evakuoti visus daugiabučio Erlangerio gatvėje gyventojus, tačiau gaisras dar nebuvo užgesintas. Du kaimyniniai pastatai taip pat buvo evakuoti.

Apie 200 gaisrininkų antradienį paryčiais tebedirbo įvykio vietoje, kovodami su liepsnomis ir teikdami pirmąją pagalbą sužeistiesiems.

Policija ir priešgaisrinės tarnybos uždarė eismą keliose gatvėse šiame prabangiame rajone. Vienas naujienų agentūros AFP žurnalistas sakė, kad ore tvyrojo stiprus dūmų kvapas.

Gruodžio pabaigoje dvi moterys ir dvi mergaitės užduso nuo dūmų per gaisrą, kilusį viename valstybiniame daugiabutyje Paryžiaus šiaurės rytiniame priemiestyje.

Sausį vienoje kepyklėlėje Paryžiaus 9-ajame rajone dujų sprogimas ir gaisras nusinešė keturių žmonių gyvybes.

Suimta įtariama padegėja

Paryžiuje antradienį buvo suimta viena moteris, galimai sukėlusi aštuonių žmonių gyvybių pareikalavusį gaisrą Prancūzijos sostinėje, o policija tiria šią nelaimę kaip potencialų tyčinį padegimą, paskelbė vietos prokuroras.

Kalbėdamas įvykio vietoje Paryžiaus prokuroras Remy Heitzas pareiškė, kad buvo areštuota moteris, gyvenusi užsiliepsnojame daugiabutyje sostinės prabangiame 16-ajame rajone, Erlangerio gatvėje.

„Vienas asmuo buvo areštuotas – tai moteris. Šiuo metu ji yra areštinėje“, – sakė R. Heitzas.

Pasak jo, buvo iškelta baudžiamoji byla dėl tyčinio padegimo ir gyvybės atėmimo.