Šią dieną „Gera dovana“ įmonės visose trijose šalyse – Lietuvoje, Lenkijoje ir Latvijoje – neturi nė vieno susitikimo biure, darbuotojai su partneriais ir tarpusavyje bendrauja internetinėje erdvėje.
„Tyliosios dienos“ idėja generaliniam vadovui Ernestui Vasiliauskui kilo po Jason Fried TED pranešimo, kuriame buvo aptarta tyliadienių nauda organizacijose ir akcentuota darbuotojo asmeninė erdvė bei galimybė pačiam spręsti, kada jo darbas gali būti pertrauktas.

„Išklausius pranešimą, pasidarė smalsu, kiek komunikacijos garsu ribojimas turi įtakos atliekamų užduočių produktyvumui. Dažnai girdžiu iš kitų skyrių vadovų bei kolegų, kad visa diena prabėga susitikimuose ir tiesiog nėra kada atlikti to, kas buvo suplanuota susirinkimų metu ar anksčiau. Todėl sugalvojome, jog bent vieną dieną per mėnesį galime paskirti visiškam susikaupimui ir nepertraukiamai koncentracijai į savo užduotis“, – apie „Tylos dieną“ pasakoja įmonės vadovas E. Vasiliauskas.

Jokio kalbėjimo, kolegų trukdymo darbiniais, asmeniniais klausimais prie darbo stalo, koridoriuje ar susitikimų salėse, jokių telefoninių skambučių, išskyrus klientų aptarnavimą. Anot vadovo, viskas gali palaukti, o jei būtina, susitikimai rengiami už biuro ribų.

Ernestas Vasiliauskas

Tyla – šiuolaikinio gyvenimo prabanga. Nuolatinis triukšmas trukdo išlaikyti dėmesį, kokybiškai atlikti užduotis ir padidina daromų klaidų skaičių. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad net kelios valandos tylos per dieną skatina naujų ląstelių formavimąsi smegenyse, mažina stresą ir įtampą.

Po tyliosios dienos paaiškėjo, kad dėl vieningo susikaupimo biure daugelį užduočių komandos nariams pavyko nuveikti jau pirmoje dienos pusėje, produktyvi diena neišvargino, leido ramiai susikaupti ir be streso atlikti darbus. Vienai dienai triukšmingą biuro atmosferą pakeitus į tylią ir ramią, darbuotojams ji tapo neįprasta, tačiau įdomi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)