Atėjau maždaug 5 minutėmis anksčiau, prieš mišias. Nuskambėjo varpas, visi atsistojome - viskas gerai. Vėliau, jau įpusėjus mišioms, girdžiu kažkas labai giliai knarkia. Šalia sėdėjęs vyrukas ją pakėlė ir viskas (vėliau jau kitos savo močiutės pradėjo kalbėtis ar tik ji nemirė, ar panašiai). Galvoju: juk būna, kai koks sūnus atsiveda savo tėvus į viešą vietą, gal tai močiutei buvo nuobodu ir užmigo. Kažkas turbūt iškvietė greitąją pagalbą, ir po kelių minučių jau į bažnyčią su neštuvais įbėgo medikai ir išnešė (o tas vyrukas nebuvo jos sūnus, močiutė buvo visiškai viena). Tas minutes, kai ją kėlė, visi nutilo (o iš kunigo lūpų matėsi, jog jis kalba maldas). Kai tą močiutę kėlė, ji buvo be jokios reakcijos, visiškai atsimerkusi ir sustingusi. Išnešė ir viskas.

Atėjo metas, kai reikėjo viens kitam linkėti ramybės. Apsisukau į tą eilę, kur sėdėjo ta močiutė (ją jau buvo išsivežę) ir daviau ranką linkėdama ramybės tam vyrui, kuris pakėlė močiutę, kai ji nuslinko (na tam, kur galvojau, jog jis jos sūnus). Jis man tyliai pasakė, kad greičiausiai ji mirė, nes dažniausiai prieš mirtį žmogus labai giliai
pradeda knarkti ir sustingsta.

Prašau patarkite, kaip man elgtis, ji buvo viena, abejoju, ar ji dar turėjo artimųjų. Gal nuvažiuoti į tą ligoninę, sužinoti, kaip sekasi ar dar kažką padaryti, nes labai liūdna ir baisu, kad tik jos vienos nelaidotų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi.lt arba spauskite apačioje.