„Frakcijos skilimas tikrai negresia. Manau, kad mūsų frakcija yra labai įvairialypė nuo kairiųjų iki dešiniųjų pažiūrų ir pas mus diskusijų įvairiomis temomis yra begalė. Kartais jos šiek tiek yra aštresnės, kartais švelnesnės, bet aš nemanau, kad vienas žmogus galėtų suskaldyti visą frakciją“, - Eltai penktadienį sakė A. Nekrošius.

Pasak jo, „valstiečių“ frakcijoje buvo įprasta turėti ne grupes, o vadinamuosius „žaliuosius“ komitetus, kur susirinkdavo frakcijos nariai, besidominantys tam tikromis temomis, pavyzdžiui, socialiniais klausimais, pensijų reforma.

„Tiesiog frakcijoje yra leidžiama daryti tokius formatus, tačiau dėl M. Puidoko tai aš nežinau, ką jis ten prognozuoja daryti, kaip tai turėtų atrodyti, kiek jis planuoja įtraukti žmonių arba kiek ten norėtų dalyvauti“, - sakė A. Nekrošius.

Pasiteiravus, kaip jis vertina M. Puidoko kaltinimus dėl galimo premjero Sauliaus Skvernelio ir frakcijos seniūno Ramūno Karbauskio žaidimo, dėl valios primetimo, Seimo vicepirmininkas sakė, kad kiekvienas Seimo narys yra „laisvas pasakyti, ką jis nori“.

„Iš esmės visi ta teise naudojasi, aišku, yra tam tikros ribos, kurių nederėtų peržengti, tai yra pereiti ant kažkokių asmeniškumų. Manau, kad tas ribas kiekvienas mūsų frakcijos narys ir išlaiko, nežinau, kiek Mindaugas yra pasiryžęs konfliktuoti, bet bendrąja prasme nematau kažkokių didesnių grėsmių iš jo pusės“, - sakė A. Nekrošius.

Penktadienį Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos narys Mindaugas Puidokas pranešė, kad buria šioje frakcijoje vidinę grupę.

„Kviečiu partijos kolegas kartu diskutuoti ir burtis į vidinę frakcijos grupę, kuri veiktų frakcijos viduje ir siektų padaryti viską, kad esminės rinkiminės nuostatos būtų realiai įgyvendintos Vyriausybėje“, - penktadienį spaudos konferencijoje Seime sakė M. Puidokas.

Jis taip pat tvirtino, kad neketina palikti „valstiečių” frakcijos.

„Jokiais būdais nesiekiu skaldyti frakcijos, neišeinu iš partijos ir iš frakcijos. (...) Mano siekis yra tas, kad mes dirbtume kaip ta politinė jėga, kurios žmonės Lietuvoje tikėjosi, kai balsavo”, - sakė M. Puidokas.

Todėl M. Puidokas kviečia bendražygius imtis reformų partijos ir frakcijos viduje, siekiant išlaikyti demokratiją, formuoti diskusijų kultūrą, „o ne tenkintis atskirų grupių ar asmenų sprendimais“.