Dainą emigrantė Gaisva tikina sukūrusi kaip atsaką į „Dviračio žiniose“ Manto Stonkaus atliktą dainą, kurioje jis dainavo: „Brexit, brexit, rauda emigrantai ir jau dairosi į kitą krantą“.

Gaisvos teigimu, Didžiojoje Britanijoje gyvenantys lietuviai yra visiškai ramūs. „Išgirdusi „Dviračio žinių“ dainelę apie dėl „Brexit“ verkiančius emigrantus, pamaniau: gana, tuoj aš jums atsakysiu“, – nusijuokė Gaisva.

„Per atostogas gimtinėje baisiai kenčia piniginė, o ką daryti, ką daryti, reikia vargstančias šeimas lankyti, – versijoje, kurią sudainavo pagal atlikėjos Wikos dainos „Ryčka“ melodiją, dainuoja Gaisva. – O, „Brexit“, „Brexit“, išvarei iš proto mus. O, Lietuvėle, didžiausias klausimas: kas bus? Bet bent jau dabar rusai nebepuola jūs, nes emigrantai valdo dienraščių topus.“

Nuo 2011 metų Londone gyvenanti Gaisva DELFI teigė, kad negali apibendrinti visų lietuvių nuotaikų dėl „Brexit“, tačiau artimoje aplinkoje nepastebi didelių pokyčių. „Niekas šitoje psichozėje nesikeičia. Žinoma, kaip ir kiekvienam, gyvenant svetur, privalu sekti naujienas ir domėtis vykstančiais įvykiais šalyje. „Brexit“ – ne išimtis. Bet esame visiškai ramūs ir, kaip minėjau dainoje, niekas mūsų iš čia nevaro“, – kalbėjo moteris.
Gaisva
Niekas šitoje psichozėje nesikeičia. Žinoma, kaip ir kiekvienam, gyvenant svetur, privalu sekti naujienas ir domėtis vykstančiais įvykiais šalyje. „Brexit“ – ne išimtis. Bet esame visiškai ramūs ir, kaip minėjau dainoje, niekas mūsų iš čia nevaro.

„Dėl mūsų nesukite galvos, mes patys čia kaip nors. Dar maisto galim nusipirkti, – dainuoja moteris. – O ir Lietuvos žvaigždėms, koncertams sumetam visiems.“

Kalbėdama su DELFI Gaisva patikino, kad dainoje, kurioje išsakė savo nuomonę, netrūksta sarkazmo: „Gal vietomis ir perspausta, bet tie, kurie draugauja su humoru, tikrai supras“.

Ji pridūrė, kad lietuviai tikrai nesikrauna lagaminų ir neperka bilietų atgal į tėvynę. „Lietuvoje daug rašo, rodo, diskutuoja, kaip visiems Didžiojoje Britanijoje blogai ir kaip visi ruošiasi grįžti. Grįžta tie, kurie seniai tai planavo, „Brexit“, mano nuomone, įtakos neturėjo“, – kalbėjo moteris.

Feisbuke vaizdo įrašą paviešinusi Gaisva netrukus sulaukė didžiulio palaikymo, o jos įrašu pradėjo dalytis šimtai žmonių. „Nesitikėjau tokio tautiečių palaikymo, – teigė Gaisva. – Matyt, daugumos nuomonė sutampa su manąja.“

Gaisva taip pat pridūrė, kad Didžiojoje Britanijoje gyvenantys lietuviai puikiai sutaria. „Sako, lietuvis lietuviui čia priešas – anaiptol. Turime vieną bendrą dalyką, kuris mus vienija – emigracija. O ir šiaip esu laiminga čia gyvendama. Tarp šiltų, gerų žmonių, kurie aplink mane. Jei ir tėveliai, kurie yra Lietuvoje, būtų su manimi, daugiau nieko nereikėtų. Esmė, ne kur tu gyveni, o kokie žmonės ir aplinka tave supa“, – kalbėjo Gaisva.