„Premjero pasiūlymą nusprendžiau priimti, nes matau, kad galime padaryti labai daug gerų darbų aplinkos srityje. Aš tikrai esu pasiruošusi jų ir imtis“, - Eltai sakė I. Gudžiūnaitė.

Teisingumo viceministrė teigia, kad šiandien dar anksti atskleisti savo idėjas bei prioritetines kryptis aplinkos srityje, pirmiausia ji turi sulaukti prezidentės sprendimo.

„Dėl procedūrinių elementų bei etiškumo aš dar negalėčiau komentuoti. Kai bus prezidentės sprendimas, jeigu jis bus teigiamas, tuomet aš daug plačiau pakomentuosiu ir svarbiausias problemas išryškinsiu bei savo prioritetines kryptis papasakosiu, bet kol kas to daryti negaliu (...) Dar manęs niekas nepaskyrė, šiandien esu teisingumo viceministrė ir dirbu Teisingumo ministerijoje“, - sakė viceministrė.

Paklausta, ar nesibaimina būti vienintele moterimi Ministrų Kabinete, I. Gudžiūnaitė tikina, kad kaip tik jautųsi labai drąsiai ir baimintis tikrai nėra dėl ko.

„Tikrai nesibaiminu, jausčiausi labai drąsiai ir gerai, jei būčiau vienintele moterimi Vyriausybėje“, - teigė I. Gudžiūnaitė.

Ketvirtadienį ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pateikė prezidentei Daliai Grybauskaitei teisininkės, teisingumo viceministrės Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą į aplinkos ministrus.

I. Gudžiūnaitė Vilniaus universitete įgijo teisės magistro laipsnį, dirbo teisininke, teisingumo atašė Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje, šiuo metu dirba teisingumo viceministre.

„Tai jaunas, profesionalus, veržlus žmogus, kurio teisinis išsilavinimas, tarptautinė patirtis, žinios įgytos viceministrės pareigose leidžia tikėtis, kad I. Gudžiūnaitė sėkmingai spręs itin svarbius ir aktualius klausimus, patenkančius į Aplinkos ministerijos atsakomybės sritį“, - Vyriausybės pranešime teigia S. Skvernelis.

ELTA primena, kad aplinkos ministro nėra nuo gruodžio pradžios, kai premjeras S. Skvernelis inicijavo Kęstučio Navicko pasitraukimą. Aplinkos ministro pareigas laikinai eina energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

S. Skvernelis anksčiau atskleidė, kad buvo svarstomos dviejų moterų kandidatūros. S. Skvernelio vadovaujamoje Vyriausybėje dirbusias švietimo ir mokslo, teisingumo ir kultūros ministres pakeitus vyrams, šiuo metu jie vadovauja 13 iš 14 ministerijų.