2018-ųjų metų spalį startavusių Europos čempionato atrankos varžybų startas Lietuvos rinktinei nesusiklostė. Pirmajame mače išvykoje lietuviai 42:27 (21:10) nusileido galingajai Prancūzijos rinktinei, tačiau daug skaudesnis pralaimėjimas spalio 28 dieną patirtas namuose.

Tuomet A. Juškėno vadovaujama rinktinė 23:24 (10:12) nusileido vieniems iš pagrindinių konkurentų – Portugalijos rankininkams. Būtent po šių rungtynių surengtoje spaudos konferencijoje apie savo pasitraukimą pranešė Artūras Juškėnas.

40 – metis Mindaugas Andriuška yra kilęs iš Panevėžio, tačiau žaisdamas Lietuvoje daugiausiai pasižymėjo Kauno „Granito“ klube. Su legendine Kauno ekipa jis yra tapęs Lietuvos čempionu bei žaidęs Čempionų lygos atrankos varžybose. Vėliau dešiniojo pusiau krašto pozicijoje rungtyniavęs M. Andriuška pradėjo legionieriaus karjerą – žaidė Danijos, Islandijos, Švedijos bei Austrijos klubuose.

Lietuvos rinktinėje Mindaugas Andriuška buvo Artūro Juškėno asistentu tiek atrankoje į Europos čempionatą, tiek pasaulio čempionato atrankos varžybose. Taip pat naujai paskirtas Lietuvos vyrų rinktinės treneris ėjo 2000 m. gimimo vaikinų rinktinės vyriausiojo trenerio pareigas.

Kaip žaidėjas M. Andriuška Lietuvos rinktinei atstovavo septyniasdešimt dvejose rungtynėse ir pelnė 132 įvarčius. Dar praėjusiais metais ir pats Austrijoje rungtyniavęs naujasis Lietuvos rinktinės treneris šiuo metu treniruoja austrų „Tirol“ klubą, kuriame ir praleido paskutiniuosius savo kaip žaidėjo metus.

LRF prezidentas Donatas Pasvenskas teigė, jog federacija siekia stabilumo ir suvokdama, jog šiuo metu, kuomet Lietuvos rinktinė vis dar nėra praradusi galimybių kovoti dėl vietos Europos čempionate, drastiškų pokyčių imtis nenorėjo: „Artūro Juškėno pasitraukimas mums buvo staigmena. Buvome numatę, jog jis rinktinei vadovaus bent jau iki šio atrankos ciklo pabaigos.

M. Andriuškos kandidatūra mums buvo artimiausia, kadangi jam jau yra žinomas rinktinės žaidimo braižas, pažįstami visi žaidėjai. Tikime, jog Mindaugas gali įvesti tinkamas korekcijas žaidime ir nuvesti rinktinę į Europos čempionatą.“

Pats naujai paskirtas Lietuvos rinktinės treneris džiaugėsi jam suteikta galimybe ir teigė tikįs, jog gali duoti teigiamą impulsą komandos žaidimui: „Atsistatydinus vyriausiajam rinktinės treneriui pakalbėjome su generaliniu sekretoriumi Migliumi Astrausku ir federacija išreiškė pasitikėjimą manimi. Norime išlaikyti rinktinėje tęstinumą ir dirbti tendencingai.

Džiaugiuosi man suteikta galimybe ir turiu įvairių minčių kaip patobulinti mūsų žaidimą. Teko kalbėtis ir su kai kuriais rinktinės žaidėjais, jau dabar dėliojame planus artimiausioms kovoms. Prieš būsimas rungtynes bandysime susirinkti šiek tiek anksčiau, įvesti norimas korekcijas ir kuo geriau pasiruošti rungtynėms.“

Lietuvos vyrų rinktinės trenerių štabe kartu su naujuoju vyriausiuoju treneriu ir toliau dirbs Almantas Savonis. Kaip ir anksčiau šis legendinis Lietuvos vartininkas bus atsakingas už rinktinės vartininkų pasirengimą.

Kitas rungtynes nacionalinė Lietuvos vyrų rankinio rinktinė žais balandžio 11 dieną išvykoje su Rumunijos rankininkais. Lietuvos rinktinę žaidžiančią Klaipėdoje bus galima išvysti balandžio 14 dieną, kuomet „Švyturio“ arenoje mūsų rinktinė priims svečius iš Rumunijos.

Europos čempionato atranka baigsis dvejomis rungtynėmis birželio mėnesį. Namuose mūsų rankininkai priims ką tik pasibaigusiame pasaulio čempionate bronzą iškovojusius prancūzus, o paskutinį mačą mūsiškiai išvykoje žais su portugalais. Į Europos čempionatą patenka dvi pirmąsias vietas grupėje užėmusios komandos bei keturios geriausios trečiosios grupių rinktinės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)