Žmonės, kas jums pasidarė? Vaikystėje turėjot baimių gyvūnams? Negavote dėmesio? Jus skriaudė vyresni, tad dabar išsiliejate ant dar silpnesnių gyvūnų? Džiaugsmas ir palinkėjimai, kad daugiau tokių stulpų būtų, kad šunys kalti?

Šunį pats turiu, jį išvedu į lauką (namie, į tualetą, jis daryti to nemoka), bet visas išmatas surenku. Vedžioju pievomis/miškais ir mieste nieko jis nedaro. Bet jei ir padarytų nematau tragedijos. Kiek žmonių kai nebuvo vietos „padarė reikalą“ prie medžio, stulpo ar kitoje vietoje, nes tiesiog negalėjo kentėti? Kiek neblaivių asmenų tai padaro... Taip pat kiek žmonės į vandenį yra šlapimo išleidę? O šunys vandenyje savo gamtinio reikalo nedaro.

Sakote šunys kalti, kad kabelis nutrūko? Ir jei nebūtų gamtinio reikalo darę, tai nenutrenktų? Pirma – kabelis klojamas po žeme, yra su PVC izoliacija, kuri atspari UV spinduliams, drėgmei ir t. t. Tad šlapimas jo paveikti negali. Antra, jei šlapinatės kur nors, kur yra elektra, jūsų negali nukratyti, nes šlapimas nėra nepertraukiama srovė, tad negali nutrenkti. Todėl lygiai taip pat galėjo ir žmones nutrenkti, tik, kad žmonės su avalyne, kuri nepralaidi elektrai.

Komentavo, kad plinta liga (leptospirozė). Taip, yra tokia liga ir ja galima užsikrėsti. Tačiau lygiai taip pat galima užsikrėsti ir kai žmogus tuos reikalus atlieka. Taip pat sergančio šuns simptomai yra labai rimti, daug rimtesni ir pavojingesni gyvybei nei žmogaus. Pridėkime ir benamius ar kitus asmenis sergančiais tuberkulioze, kuria galima užsikrėsti labai lengvai viešajame transporte, parduotuvėse ir t. t. Bet kalčiausi šunys? Išnaikinti juos? Teršia jie aplinką? Ar tikrai? O jei ateis nušvitimas miško gyvūnams, vilkams, meškoms... Pradės puldinėti žmones, nes pjauna mišką, medžioja, naikina jų maistą... Na, žmogus gali lengvai apsiginti, nušauti, bet ar norime mes vieni kitus galutinai sunaikint?..

Labai tikiuosi, kad komentatorių nuomonė yra mažumos, kuri vaikystėje labai kentėjo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.