Nukrėtė 3 šuniukus, vieną – mirtinai

Vakar išvydęs elektros krečiamus keturkojus, perspėjimu suskubo pasidalinti vilnietis Artūras Uščinas.

„Eidamas Mindaugo gatve, netoli „Maximos“, prasilenkiau su moterimi, vedančia auksaspalvį retriverį. Šuniukui priėjus prie stulpo, jį staiga pradėjo kratyti. Gyvūnėlis garsiai pradėjo inkšti. Atbėgus šeimininkui, šunelis jau buvo be sąmonės. Tuo metu negalėjau suprasti, kas įvyko“, – feisbuke rašė Artūras. Kaip vėliau paaiškėjo, auksaspalvis retriveris neišgyveno.

Netrukus situacija pasikartojo: po poros valandų Artūras prie to paties stulpo išgirdo garsų dviejų šunų inkštimą. Šįkart šuneliai po kurio laiko atsigavo: kartu su draugu vilnietis išsiaiškino, kad šunis prie šio elektros stulpo krečia elektra, galimai dėl elektros nutekėjimo.

„Ir ne tik keturkojai, bet ir žmonės gali nukentėti. Iš savo pusės padarėme, ką galėjome, nes po valandos laiko niekas iš atsakingų institucijų darbuotojų neatvyko. Tiesiog pasisaugokite“, – perspėja jis.

Šiuo metu stulpas pažymėtas iškaba su užrašu „Atsargiai, krečia elektra! Nutrenkė jau tris šuniukus“. Susirūpinę vilniečiai informaciją perdavė UAB „Vilniaus apšvietimas“.

Šiandien pro tą pačią vietą praėjęs Dovainis Sinkevičius patikina, kad ženklo su perspėjimu ant stulpo jau neberado.

Specialistai nustatė elektros srovės nutekėjimą

Susisiekus su „Vilniaus apšvietimo“ atstove Rasa, ši paaiškina, kad problema sprendžiama nuo pat ryto, tačiau kol kas paaiškinti, kas tiksliai nutiko šiuo atveju, anksti.

„Aiškinamės, kas per situacija. Kai tik turėsime oficialią tarnybų informaciją, kas ten nutiko, kokie gedimai buvo – pasidalinsime. Kai būna didesni gedimai, tokie kaip kabelio gedimas, tai problemos identifikavimas gali užtrukti. Sprendimo brigados ieško nuo ryto“, – teigia Rasa.

„Vilniaus apšvietimo“ atstovė patikina, kad dienos metu srovė elektros stulpais neteka, todėl dienos metu prie jų artintis nėra pavojinga – tokiu atveju ypač atsargiems reikia būti vakarėjant, tamsiuoju paros metu.

„Vilniaus apšvietimo“ atstovė tikina, kad iki šiandien vakaro problema turėtų būti pašalinta.

Papildyta. Šiandien apie 8 val. ryto UAB „Vilniaus apšvietimo“ avarinė dispečerinė tarnyba telefonu gavo gyventojo pranešimą apie gedimą Mindaugo g. Įmonės darbuotojai nustatė elektros srovės nutekėjimą, kuris įvyko dėl kabelio pažeidimo (aplink atramą nutirpęs sniegas). Pažeistas kabelis pakeistas, gedimas pašalintas.

Pastebėję aplink gatvės apšvietimo stulpą nutirpusį sniegą (šilumos efektas), tikėtina, kad įvyko elektros nuotėkis, todėl būkite atsargūs, nesiartinkite. Tokiais atvejais vilniečiai bet kuriuo paros metu gali kreiptis į avarinės dispečerinę tarnybą telefonu 868617097 arba elektroniniu paštu: dispecerine@vilniausapsvietimas.lt