Honkongo turtingiausio žmogaus Li Ka-shingo 23-erių metų anūkė Michelle Li drauge su savo seneliu, tėvu ir dėde pradėjo vadovauti bendrovei „Chesterfield Realty Inc.“, šeimos valdomam „CK Hutchinson Holdings“ padaliniui, praneša Honkongo įmonių registras.

Michelle Li – viena iš trečiosios kartos moterų, kurios buvo rengiamos lyderystei konglomeratuose, įkurtuose turtingiausių Honkongo patriarchų. Nors jos tėvas Victoras Li dar tik pernai perėmė vadovavimą įmonių grupei iš savo tėvo Li Ka-shingo (90), Michelle Li paskyrimas rodo, kad jau dabar planuojama paveldėjimo seka.

Harvardo universiteto absolventė Sonia Cheng vadovauja „New World Development Co.“ padaliniui „Rosewood Hotels“, kurį įkūrė jos senelis Cheng Yu-tungas. Kristine Li, vyriausia nekilnojamojo turto magnato Lee Shau Kee anūkė, baigė Stanfordo universitetą ir yra „Henderson Land Development Co.“ generalinio direktoriaus pavaduotoja.

„Stiklo lubos“

„Šios moterys turi ką pasakyti, o perėmusios vadovavimą galėtų tapti puikiais pavyzdžiais kitoms, – teigia Honkongo universiteto, kur vos 2 iš 10 dėstytojų yra moterys, Socialinio darbo ir socialinės administracijos katedros profesorė Petula Ho. – Kita vertus, tai labai susiję su jų socialine klase – jos kilusios iš ypatingai turtingų šeimų. Kitoms moterims ir toliau galioja „stiklo lubų“ taisyklė. Honkongas tebėra vyrų pasaulis“.

Kinijoje, kur turtai buvo susikrauti palyginus neseniai, jų valdymas tik dabar perduodamas antrajai kartai, daugeliu atveju – moterims.

Country Garden Holdings Co.“ pirmininkei Yang Huiyan 2005 m. buvo vos 23-eji, kai ji paveldėjo savo tėvo dalį nekilnojamojo turto versle. Ohajo valstijos universiteto absolventės turtas šiuo metu siekia 19,2 milijardų dolerių – pagal „Bloomberg“ milijardierių indeksą, kuriame reitinguojami 500 labiausiai pasiturinčių pasaulio žmonių, Yang Huiyan laikoma turtingiausia Kinijos moterimi.

Theresa Tse, Pensilvanijos universiteto Vartono verslo mokyklos absolventė, 2015 m., būdama 22-ejų, tapo tėvui priklausančios kompanijos „Sino Biopharmaceuticals Corp.“ pirmininke. Jos turtas siekia 1,1 milijardą dolerių.

28-erių Perenna Kei prie „Logan Property Holdings“ valdybos prisijungė 2010 m. Bendrovę įkūrė jos tėvas Kei Hoi Pangas.