Jo epicentre atsidūrė „Lucchese“ komandos vyriausiasis treneris Giancarlo Favarinas, nesuvaldęs emocijų pačioje rungtynių pabaigoje, esant lygiam rezultatui 2:2.

Kilus konfliktui tarp abiejų komandų stovyklų, 60-metis italas galva smogė tautiečiui Gaetano Mancino, dirbančiam „Alessandria“ komandos trenerių štabe.

Vyras po smūgio susmuko ant žolės.

Arbitras G. Favariną išvijo iš aikštės, o vėliau incidentą išnagrinėjusi lygos vadovybė ir drausmės komitetas jam skyrė 5 mėnesių diskvalifikaciją. Tai reiškia, kad „Lucchese“ komanda savo vyriausiąjį trenerį prarado iki šio sezono pabaigos.

Nukentėjusiajam G. Macino už dalyvavimą muštynėse ir incidento išprovokavimą skirtas suspendavimas dviems mačams.

Pažymėtina, kad jau vėliau agresija pratrūkęs G. Favarinas teisinosi pats buvęs išerzintas ir užpultas.

„Aš atsiprašau, bet mane atakavo, todėl atakavau ir aš pats“, – konstatavo G. Favarinas, kurio poelgis Italijos žiniasklaidoje sulygintas su jau legenda tapusiu prancūzo Zinedine'o Zidane'o smūgiu galva Marcui Materazzi 2006-ųjų pasaulio futbolo čempionato finale.

Italijos „Serie C“ lygoje „Lucchese“ komanda yra tik 16-pozicijoje ir po sezono gali iškristi į dar žemesnį „Serie D“ divizioną.

„Alessandria“ tarp 20 komandų užima 14-ąją poziciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)