„Man nepavyko tokio žmogaus sutikti, bet aš neatmetu, kad vis dar galiu tai padaryti. Dar daug laiko“, – apie antrąją pusę laidoje kalbėjo I. Šimonytė.

Kandidatė į prezidento postą atskleidė, kad buvo kandidatų į jos širdį, buvo ir tokių, kurie piršosi. „Buvo, bet faktas, kad tokie sprendimai yra priimami rimtai, kadangi tai ne tik tavo gyvenimas, tai yra dviejų žmonių gyvenimas“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Seimo narė atskleidė, kad jei susiruoštų tekėti, turėtų suruoštą pasogą – turto dalį, kuri, pagal senąsias tradicijas, atitenka dukrai ištekant. „Jei turi mergaitę namuose, tai tai mergaitei atiduosi, kai mergaitė ištekės, nes jai, pradedant ūkį, labiausiai reikės rankšluosčių, puodelių ir visokių kitokių dalykų, o ne tiesiog gero draugo šalia. Toks buvo supratimas, – kalbėjo I. Šimonytė. – Tai jei dabar sugalvočiau ištekėti, tai dar turėčiau, ką į pasogą pasiimti.“

I. Šimonytė retai kalba apie savo šeimą, tačiau LNK laidoje papasakojo apie sunkiai sergančią mamą, kurią liga užklupo tuomet, kai I. Šimonytei buvo vos keturiolika. „Ji jau nuo 1988 metų serga reumatoidiniu artritu. Tai bjauri jungiamojo audinio liga, kuri sunaikina visus sąnarius ir padaro žmogų visiškai neįgalų“, – kalbėjo I. Šimonytė, prieš dešimt metų netekusi savo tėvo.

„Nė vienas žmogus nėra geležinis. Visokiausių minčių kyla. Kartais ir piktumo, kartais kyla pats kvailiausias klausimas, kuris tokiais atvejais gali kilti: kodėl aš? Net ir būdama labai racionali, suprasdama, kad šitas klausimas neturi jokios prasmės, aš vis tiek jį kartais sau užduodu, negaliu išvengti“, – teigė Seimo narė.

Trečią dešimtį serganti Seimo narės mama negali savimi pasirūpinti, jai nuolat reikalinga pagalba. „Tampi žmogumi, kuris beveik neturi nei rankų, nei kojų, – kalbėjo I. Šimonytė ir pridūrė, kad tai yra jos šeima. – Kai žmonės kartais sako, kad Šimonytė neturi šeimos, tai aš visą laiką galiu tik pasijuokti todėl, kad man tai yra mano mama ir įsipareigojimų ir rūpesčių aš turiu gal net daugiau nei vidutinis statistinis žmogus, auginantis du vaikus.“

KK2 žurnalistai taip pat pažymėjo, kad I. Šimonytė nėra sukaupusi daug turto. Jos turto deklaracijoje pažymėtas turtas yra tėvų buto kaina. „Šiuo metu man svarbu, kad turėčiau, kur išsimiegoti ir kur ryte išsivirti arbatos. Dabar man dar labai svarbu, kad turėčiau pakankamai tinkamas sąlygas savo mamos slaugai“, – savo poreikius įvardijo Seimo narė.

LNK eteryje I. Šimonytė pasakojo ir apie drabužius, ir apie grožio eksperimentus, ir apie pomėgius. „Kai susirandu didesnę dėlionę, tada ją pasikloju ant grindų ir aplink rėplioju, kol sudėlioju“, – kalbėjo I. Šimonytė.