„Negalime toleruoti jokių antisemitizmo pasireiškimo formų. Vyriausybės ir kiekvieno piliečio pareiga yra bendra – atpažinti ir sustabdyti antisemitizmo apraiškas“, – Vyriausybės pranešime pirmadienį cituojamas S. Skvernelis.

Premjeras Tel Avive dalyvavo Tarptautinei Holokausto dienai paminėti skirtoje konferencijoje, kurią organizavo Vilniaus ir Vilniaus regiono žydų asociacija Izraelyje „Beit Vilna“.

„Žodžiai „daugiau niekuomet“ nėra nei tušti, nei deklaratyvūs. Jie išreiškia svarbų įsipareigojimą užkirsti kelią tragedijos pasikartojimui ir aiškiai pareikšti, kad antisemitizmui Lietuvoje vietos nėra“, – kalbėjo premjeras.

Jis akcentavo, jog Lietuvos valstybė ir jos istorija yra neatskiriama nuo joje gyvenusių žydų.

S.Skvernelis padėkojo Lietuvoje ir visame pasaulyje gyvenantiems žydams, kurie jaučia prisirišimą prie savo protėvių tėvynės, nepaisydami jų protėviams čia padarytų skriaudų.

Premjerą oficialioje delegacijoje jo vizito Izraelyje metu lydi Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky.

S. Skvernelis vizito Izraelyje metu taip pat susitiks su šalies premjeru Benjaminu Netanyahu ir prezidentu Reuvenu Rivlinu.

Lietuva tradiciškai yra tarp tvirčiausių diplomatinių Izraelio rėmėjų Europoje, iš dalies dėl Holokausto istorijos ir pozicijų derinimo su Jungtinėmis Valstijomis.