Savaitgalį britų žiniasklaidoje pasirodė informacija apie tai, kad parduotuvių tinklas atleis iki 15 tūkst. darbuotojų, o įmonės darbuotojų profsąjungos pasipiktino informacijos apie planuojamą restruktūrizaciją trūkumu.

Tuo tarpu pats „Tesco“ pažymėjo, kad iki pusės paveiktų darbuotojų „gali būti perkelti į kitas su klientų aptarnavimu susijusias darbo vietas“. „Tesco“ parduotuvių vadovai taip pat bus atleidžiami, o bendrovė bandys pereiti prie „paprastesnės ir lankstesnės struktūros“.

„Tesco“ pareiškė, kad bus keičiamos prekių sandėliavimo procedūros, padėsiančios sumažinti darbo poreikį, o darbuotojams prekių sandėliavimui nereikės išeikvoti daug laiko. Darbuotojai rinkodaros srityje taip pat gali tikėtis atleidimų.

„Tesco“ pranešė, be kita ko, uždarysianti 90 parduotuvių kasas mėsos, žuvų ir delikatesų skyriuose, tačiau, tikina „Tesco“ atstovai, šiemet nebus pokyčių įmonės parduotuvių kepyklose.

Tuo tarpu darbuotojų valgyklos bus pakeistos virtuvėlėmis, kuriose darbuotojai galės patys pasigaminti maisto. Dalis atleistų darbuotojų yra susiję su valgyklų uždarymu, teigė „Tesco“ atstovai.

„Žiniasklaidos spekuliacijos savaitgalį buvo pernelyg ankstyvos, todėl mes suskubome pranešti kolegoms apie pokyčius, taip sumažindami neigiamus neteisingos informacijos padarinius“, - rašoma „Tesco“ pranešime.

„Darysime viską, ką galime, kad darbuotojai, paveikti šių pokyčių, nukentėtų kuo mažiau. Kur tai bus įmanoma, siūlysime kitas darbo vietas“, - tikina „Tesco“.

„Tesco“ Jungtinėje Karalystėje ir Airijoje generalinis direktorius Jasonas Tarry'is taip pat aptarė pokyčius: „Per pastaruosius 4 metus padarėme didelę pažangą, tačiau rinka kelia iššūkius, todėl turime nuolat prisitaikyti prie jos, išlaikyti konkurencingumą ir reaguoti į klientų apsipirkimo įpročius“.

„Keičiame mūsų parduotuves Jungtinėje Karalystėje, norėdami supaprastinti tai, ką mes darome ir kaip mes tai darome. Restruktūrizacija padės mums patenkinti klientų lūkesčius. Žinoma, tai paveiks kai kuriuos mūsų kolegas, tačiau mes esame pasiryžę sumažinti poveikį darbuotojams kiek įmanoma labiau“, - sakė J. Tarry'is.

Tuo tarpu Prekybos darbuotojų profsąjungos atstovė Pauline'a Foulkes piktinosi „Tesco“ sprendimu: „Tesco“ personalas yra šokiruotas ir nuliūdintas tokio masto atleidimo, kuris aiškiai rodo, kad prekybininkai yra spaudžiami labai sudėtingo ir neapibrėžto ekonomikos klimato“.

„Personalui ši žinia yra ypač skausminga, nes būtent „Tesco“ darbuotojai padėjo įmonei atsigauti, užfiksuoti 4 metų augimą iš eilės, sustiprinti Kalėdų laikotarpio prekybą ir padidinti metinį bendrovės pelną iki 1 mlrd. svarų (1,152 mlrd. eurų)“, - kalbėjo profsąjungos atstovė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)