Buvęs Niujorko meras taip pat sakė, kad rekordinės trukmės dalinis federalinių institucijų uždarymas, besitęsiantis jau 35-ąją dieną, atspindi „prezidento lyderystės visišką nesėkmę“.

Miljardierius verslininkas nurodė, kad D. Trumpo, kuris taip pat yra niujorkietis, „sandorio menas yra tiesiog žmonių apgaudinėjimas ir nesirūpinimas, kaip smarkiai jie nukentės - ir dabar jis tai daro Amerikos žmonėms“.

Dalyvaudamas Šiaurės Virdžinijos demokratų verslo tarybos susitikime M. Bloombergas taip pat sakė manąs, kad „aišku, jog šiam prezidentui - šiuo metu - nebegalima padėti“.

M. Bloombergas anksčiau rėmė respublikonus, o demokratų šalininku užsiregistravo tik praeitą rudenį. Penktadieninis jo pareiškimas yra vienas griežčiausių pasisakymų prieš D. Trumpą nuo M. Bloombergo kalbos prieš dvejus metus vykusiame Demokratų nacionaliniame suvažiavime. Tąsyk D. Bloombergas iškalbingai perspėjo dėl D. Trumpo prezidentavimo perspektyvos: „Dieve, padėk mums“.

Penktadienį M. Bloombergas ne kartą paminėjo šią savo 2016-ųjų metų kalbą ir žengė dar toliau, užsiminęs, kad dabartinis vyriausybės uždarymas įrodo, jog jo ankstesnis perspėjimas dėl D. Trumpo yra teisingas.

„Prezidentavimas nėra pradinio lygio darbas. Tiesiog per daug pastatyta ant kortos, - sakė M. Bloombergas. - Ir juo ilgiau turėsime apsimetėlį verslo vadovą, beatodairiškai valdantį šią šalį, juo blogiau bus mūsų ekonomikai ir saugumui“.

„Tai išties pavojinga“, - perspėjo jis.

Šiltas M. Bloombergo sutikimas šioje libertariškoje auditorijoje pabrėžė didžiausią M. Bloombergo laukiantį politinį iššūkį, jeigu jis nuspręstų balotiruotis 2020 metais vyksiantiems prezidento rinkimams. Liberalieji aktyvistai, kritikuojantys "stambiojo verslo demokratus", per pirminius rinkimus atlieka daug reikšmingesnį vaidmenį negu verslo lyderiai, penktadienį pasveikinę M. Bloombergą plodami atsistoję.

Viena iš pajėgiausių ankstyvųjų demokratų kandidatų - Masačusetso senatorė Elizabeth Warren - perspėjo dėl milijardierių vaidmens pirminių rinkimų etapu.

M. Bloombergas savo ruožtu pasisakė tiek už kapitalizmą, tiek už centristines idėjas, užsimindamas, kad demokratams nereikia rinktis tarp savo „bazės suaktyvinimo“ ir „pragmatiškos lyderystės“.

Paklaustas apie savo ketinimus dėl 2020-ųjų, verslininkas pripažino, kad jo „gyvenimas buvo geras“ ir kad jis gali smarkiai prisidėti net ir nekandidatuodamas.

„Kita vertus, man nepatinka nusigręžti nuo iššūkių“, - sakė 76 metų M. Bloombergas.