Ketvirtadienį „Skelleftea“ išvykoje 3:2 parklupdė šiuo metu SHL pirmaujančią „Lulea“ komandą. Pergalė nugalėtojams leido pakilti į aštuntą SHL poziciją, nuo ketvirtoje vietoje žengiančios „Djurgardens“ komandos „Skelleftea“ atsilieka vos dviem taškais.

Pergalingame mače M. Armalis atrėmė 27 iš 29 metimų, o didžiausią darbą lietuvis nuveikė trečiajame kėlinyje. Jo metu varžovai visiškai dominavo, tačiau vartininką jiems pavyko pranokti vos kartą, kai įvartis buvo pelnytas pakartotinu metimu iš arti.

„Kartais būna tokių mačų, kai smūgiai atliekami po vieną, o tau pavyksta su jais susidoroti. Puikų darbą atliko mano komandos draugai, kurie užstojo ritulio kelią į vartus savo kojomis, lazdomis ir viskuo, kuo tik galėjo“, – po mačo ekipos draugų indėlio neužmiršo M. Armalis.

Šiame sezone 18 mačų sužaidęs Lietuvos rinktinės vartininkas pagal vidutiniškai per 60 minučių praleidžiamus įvarčius visoje lygoje užima ketvirtąją (1,96), o pagal atremtus metimus jis žengia septintas (92,07 proc.).

Tuo metu Rygos „Dinamo“ komanda iškovojo dar vieną itin reikalingą pergalę, o Nerijus Ališauskas prie jos prisidėjo rezultatyviu perdavimu.

Ketvirtadienį Latvijos klubas namuose dramatiškoje kovoje po baudinių serijos 3:2 nugalėjo Minsko „Dinamo“ ledo ritulininkus. Ši pergalė dar labiau priartino Rygos ekipą prie KHL Vakarų konferencijoje aštuntoje pozicijoje žengiančios „Sochi“ komandos. Dabar klubus skiria vos taškas, o būtent šią poziciją užėmusi ekipa užims paskutinę vietą atkrintamosiose varžybose.

N. Ališauskas svariai prisidėjo prie pirmojo savo komandos įvarčio: būtent jis tiksliu perdavimu iš savo aikštės pusės į ataką išvedė Brandoną McMillaną, kuris atsidėkojo pasižymėdamas ir į gynėjo sąskaitą įrašydamas rezultatyvų perdavimą.

Iš viso lietuvis ant ledo šiame mače praleido 15:55 min. per kurias triskart metė į vartus, blokavo vieną varžovų metimą, atliko vieną jėgos veiksmą, išprovokavo varžovų pražangą ir kartą pats sėdosi ant nubaustųjų suolelio 2 minučių nuobaudai.

Šiame sezone N. Ališauskas iš viso KHL pirmenybėse per 39 sužaistus mačus pelnė du įvarčius bei atliko šešis rezultatyvius perdavimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją