Gamtinės dujos išlaikys savo svarbą dar kelis dešimtmečius“, - pareiškė A. Merkel.

„Taigi susirūpinimas dėl mūsų gamtinių dujų tiekėjų yra šiek tiek perdėtas. Viena vertus, ir toliau pirksime dujas iš Rusijos, tai yra akivaizdu. Kita vertus, siekiame diversifikuoti energijos importą - taip pat pirksime suskystintas gamtines dujas (SGD), veikiausiai iš Jungtinių Valstijų. Šiuo metu vykdome infrastruktūros plėtrą“, - sakė Vokietijos ministrų kabineto pirmininkė.

A. Merkel taip pat priminė, kad Vokietija jau uždarė paskutinę anglies kasyklą šalies teritorijoje ir planuoja iki 2020 m. visiškai nutraukti atominę energetiką.

Be energetikos klausimų, A. Merkel savo kalboje PEF patvirtino pasiryžimą saugoti bendradarbiavimą pasaulio politikoje, teigdama, kad pasaulinės grėsmės, kaip populiacijos augimas ir klimato kaita, gali būti suvaldytos tik bendradarbiaujant.

„Turime aiškiai patvirtinti pasiryžimą bendradarbiauti - bet koks kitas kelias veda vargo link“, - perspėjo A. Merkel.

Kai kurios šalys mano, sakė ji, kad „pasauliui geriau, jei kiekvienas žiūri tik savo interesų“. A. Merkel patikino nesutinkanti su tokiu požiūriu: „Manau, kad turėtume atsižvelgti į nacionalinius interesus, kartu neužmirštant kitų šalių“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)