JAV centrinio banko tyrimas dar nėra pasistūmėjęs į priekį ir kol kas yra konfidencialus. FRS tikrina, ar „Deutsche Bank“ padalinys Jungtinėse Valstijose užtikrino tinkamą iš „Danske Bank“ Estijos padalinio pervedamų lėšų kontrolę.

Šaltinių duomenimis, „Deutsche Bank“ padeda FRS vykdyti tyrimą. Nei JAV centrinis bankas, nei Vokietijos bankas oficialiai tyrimo nekomentuoja.

„Danske Bank“ per bankus korespondentus, įskaitant „Deutsche Bank“ už Estijos ir Danijos ribų pervesdavo dideles pinigų sumas.

Kiek anksčiau didžiausias Danijos bankas pripažino, kad didelė dalis pervedimų, kurie 2007–2015 metais buvo atlikti per padalinį Estijoje, galėjo būti įtartini, ir nurodė, kad bendra tokių įtartinų pervedimų suma gali sudaryti 201 mlrd. eurų.

Danijos, Estijos, Didžiosios Britanijos ir JAV institucijos jau yra pradėjusios atskirus tyrimus dėl „Danske Bank“. O Prancūzija svarsto galimybę pakartotinai ištirti bylą dėl pinigų plovimo per Danijos banką.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)