Iš Nanto miesto į Jungtinėje Karalystėje esantį Kardifo miestą skridęs lėktuvas dingo pirmadienį vakare.

Neabejojama, kad lėktuvas krito, o skridęs futbolininkas, kaip ir antrasis lėktuve buvęs žmogus, yra žuvę.

Paieškai vadovaujantis pareigūnas Johnas Fitzgeraldas teigė, kad net puikią fizinę formą turintis žmogus kone lediniame vandenyje negalėtų išgyventi ilgiau nei kelias valandas.

Paaiškėjo, kad skrydžio metu iš Argentinos kilęs futbolininkas „WhatsApp“ programėle šeimai išsiuntė garso žinutę, kurioje teigė esantis „labai išsigandęs“.

Argentinos žiniasklaida trečiadienį paskelbė visos futbolininko žinutės turinį.

Garso įrašo fone girdėti triukšmingo lėktuvo variklio garsai, pats futbolininkas užsiminė, kad gali įvykti tragedija.

„Sveiki, mažieji broliukai. Kaip laikotės? Aš esu beprotiškai pavargęs. Buvau Nante ir tvarkiau savo reikalus, dabar aš vykstu į Kardifą.

Esu, atrodo, lūžtančiame lėktuve, kuris bet kada gali pradėti kristi.

Rytoj po pietų pradėsiu treniruotis su savo nauja komanda. Pažiūrėsime, kaip man seksis. Kaip jaučiatės jūs, broliai ir seserys?

Jeigu už pusantros valandos neišgirsite iš manęs jokių naujienų, aš nežinau, ar jie kažką išsiųs dėl manęs, nes jie negalės manęs rasti, juk tu žinai... Tėti, kaip stipriai aš esu išsigandęs?“, – savo žinutę užbaigė futbolininkas.

Antradienio rytą britų ir prancūzų pakrančių apsaugos tarnybų sraigtasparniai bei gelbėjimo kateriai prisijungė prie atnaujintų pastangų ieškoti lėktuvo, kuris, kaip manoma, sudužo.

Apieškota beveik 2600 kvadratinių kilometrų, tačiau nerasta jokių katastrofos ženklų, trečiadienį tebetęsiama dingusio orlaivio ir jo keleivių paieška.

J. Fitzgeraldas trečiadienį bendraudamas su žiniasklaida neslėpė pesimizmo.

„Apmaudu, tačiau asmeniškai nemanau, kad yra kažkokia viltis. Šiuo metu sąlygos vandenyje yra siaubingos“, – teigė paieškai vadovaujantis pareigūnas.

Paieškos komanda turi kelias versijas, pagal vieną jų lėktuvas sudužo susidūręs su vandeniu, o žmonės, buvę lėktuve, spėjo jį palikti ir atsidūrė jūroje. Kita versija ta, kad lėktuvu skridę žmonės galėjo pasinaudoti jame buvusiu gelbėjimosi plaustu.

„Mūsų prioritetai ir yra nukreipti ieškant gelbėjimosi plausto“, – pridūrė J. Fitzgeraldas.

„Cadiff City“ klubo vadovas Mehmetas Dalmanas teigė, kad kol kas neturi planų keisti artimiausių rungtynių datos: Velso klubas sausio 29 d. svečiuose susitinka su Londono „Arsenal“ ekipa.

M. Dalmanas teigė, kad „žaidėjai ir sirgaliai yra šoke“, o klubą pasiekia futbolo gerbėjų palaikymo žinutės iš viso pasaulio.

„Tragedijos suburia futbolo šeimą kartu“, – BBC radijui kalbėjo „Cardiff City“ vadovas. Jis patvirtino, kad ne klubas užsakė futbolininkui lėktuvą ir pats E. Sala „priėmė sprendimus“.

Tuo metu Nanto mieste, kurio klubo garbę futbolininkas gynė nuo 2015 metų, tūkstančiai futbolo gerbėjų antradienį rinkosi miesto centrinėje aikštėje, degė žvakutes ir neslėpė emocijų dėl dingusio futbolininko.

Futbolo sirgaliai rinkosi ir prie Kardifo miesto stadiono, sukrėsti aistruoliai jo prieigas nuklojo klubo atributika, gėlėmis ir palaikymo plakatais.

Lėktuvas, kuriuo skrido E. Sala, dingo pirmadienį vakare. Vienmotorio lėktuvo pilotas oro dispečerių paprašė skristi žemiau, o kiek vėliau jie prarado ryšį su orlaiviu.

Jis iš radaro ekranų pradingo už 20 km į šiaurę nuo Gernsio salos.

Netoli Prancūzijos pakrantės esančios Gernsio salos policija skelbė, kad naktį valtys ir sraigtasparniai kelias valandas ieškojo lėktuvo, tačiau paieškos nebuvo sėkmingos.

Buvęs Prancūzijos ekipos „Nantes“ puolėjas E. Sala sausio 20 dieną pasirašė sutartį su „Premier“ lygos klubu „Cardiff City“.

Anglijos „Premier“ lygoje žaidžiantis klubas už E. Sala „Nantes“ klubui sumokėjo rekordinę savo istorijoje – 17 mln. eurų transfero sumą.

Prieš palikdamas Nantą E. Sala savo „Instagram“ profilyje atsisveikino su buvusiais komandos draugais, įkeldamas bendrą nuotrauką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)