„Jau virš 70 proc. pensijų pristatyta visoje Lietuvoje, iki 26 d. visi gausite. Mes visų labai atsiprašome, kad yra vėlavimas. Bet aš jau esu įvardijęs tas vėlavimo priežastis, ir jos kol kas nesikeičia.

Mes šiuo metu intensyviai nešame pensijas tiems žmonėms, kurie prisiskambina, patikslina adresus, patikslina kodus, nurodo telefono numerį kam paskambinti, kad įleistų. Dabar vyksta vos ne individualus darbas su kiekvienu, kuris yra negavęs. Gauname informaciją ir iš „Sodros“, susisiekinėjame ir darbuojamės“, – DELFI sakė P. Rakauskas.

Darbuotojų ieško nuolatos

Įmonė „Bastaras“ šiuo metu darbo skelbimų tinklapiuose ieško darbuotojų. Šios įmonės skelbimą, kur ieškoma pensijų išnešiotojo, galima rasti tinkapyje vilnius.cvzona.lt.

Iš tinklapyje rekvizitai.lt pateiktos informacijos matoma, kad įmonės darbuotojų skaičius šiais metais stipriai išaugo, tačiau jis keičiasi. Pavyzdžiui, sausio 20 d. įmonėje dirbo 188 darbuotojai, o sausio 22 d. – jau 179. Sausio pirmą dieną įmonės darbuotojų skaičius nesiekė ir 48.

Įmonės vadovas teigė, kad jie darbuotojų ieško ir ieškos visą laiką, kol turės aktyvią sutartį dėl pensijų išnešiojimo.

„Mes darbuotojų ieškome visą laiką, kol vykdome sutartį, todėl, kad nėra žinoma, kada žmogus susirgs, kada vaikai susirgs, mums visą laiką reikia turėti aktualią duomenų bazę žmonių, kurie yra ieškantys darbo. Kas iš to, kad mes dabar susirenkame, kitą mėnesį tie žmonės gal nebegalės dirbs, nes jau kitur susirado darbą, todėl paieška vyksta visuomet pastoviai, kol mes turime aktyvią sutartį“, – sakė P. Rakauskas.

Ministras pareiškė ultimatumą

Sutartys su bendrovėmis, kurios iki sausio 26 dienos nepristatys pensijų, bus nutraukiamos ir ieškoma naujų pensijų išnešiotojų, sako socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, susitikęs su pensijas išnešiojančios įmonės „Bastaras“ ir „Sodros“ atstovais, rašė BNS.

„Yra labai aiškiai įvardyta, kad jeigu iki sausio 26 dienos nebus išnešiotos pensijos, visos sutartys tuose regionuose bus nutrauktos. Aš pažadu, kad jei pensijos nebus išnešiotos, pats viską padarysiu, kad sutartis būtų nutraukta“, – po susitikimo su „Bastaro“ direktoriumi penktadienį žurnalistams sakė L. Kukuraitis.

Bendrovės „Bastaras“ darbuotojai pensijas nešioja Vilniaus miesto ir rajono, Kauno miesto ir rajono, Palangos miesto, Kretingos, Šilutės, Vilkaviškio, Jurbarko rajonų, Marijampolės, Kalvarijos, Kazlų Rūdos savivaldybių gyvenamosiose vietovėse.

Nuo sausio daliai senjorų pensijas į namus pristato ne Lietuvos pašto darbuotojai, o kitos įmonės, kurios laimėjo „Sodros“ skelbtus viešųjų pirkimų konkursus. Tačiau žiniasklaidoje skelbta, kad beveik pusėje iš 20 savivaldybių įmonės vėluoja lankyti senjorus.