Lenktynių distancija driekiasi daugiau nei 60 jūrmylių aplink visą Barbadoso salą ir dalyviams tenka susidurti su visa buriavimo sąlygų įvairove – srovėmis, didelėmis bangomis, vėjo pasisukimais – mat distancijos akvatoriją veikia tiek atviras Atlanto vandenynas, tiek Barbadoso salos pakrantės veiksniai.

Vis dėlto, pasak Lietuvos buriuotojų, ši distancija „Ambersail 2“ jachtai yra žymiai palankesnė nei trumpųjų pakrantės lenktynių, mat didelis ir galingas „Volvo 65“ klasės laivas buvo specialiai kurtas vandenyniniam buriavimui lenktynėse aplink pasaulį.

Orų prognozės lenktynių akvatorijoje žada apie 15 mazgų vėjo.

„Mūsų šita jachta yra pritaikyta stipresniam vėjui. Ji savo greitį gali išvystyti ir galimybes parodyti tik nuo kokių 15-20 mazgų (~8-10 m/s).“, – teigė „Ambersail 2“ vairininkas Tauras Rymonis. Pasak jo, silpnas vėjas buvo ir viena priežasčių, neleidusių pasiekti aukštesnio rezultato trijų dienų pakrantės lenktynių serijoje. Joje lietuviai užėmė 4-ąją vietą.

„Paskutiniąją, trečiąją lenktynių dieną vėjo greitis buvo nukritęs net iki 7 mazgų (3,6 m/s), tai mūsų jachta iš karto stoja. Stengėmės eiti toliau nuo kranto, kur tikėjomės gauti škvalų. Taip ir buvo, bet nepakankamai. Tačiau komandai tai – labai gera varžybinė praktika. Matosi įgulos azartas, jie nori vis geriau viską daryti ir tikrai tobulėja. Realiai, pakrantės lenktynėse esamomis sąlygomis mes padarėm, ką galėjome“, – teigė T. Rymonis.

Varžybose aplink Barbadoso salą startuojančios „Ambersail 2“ įgulos sudėtis: kapitonas S. Pajarskas, įgulos nariai – T. Rymonis, L. Ivanauskas, T. Ivanauskas, R. Daubaras, E. Burkšas, R. Buožius, S. Bačiulis, T. Jurgelevičius, M. Matonis, A. Nasvytis, I. Norkus.

Varžybos aplink Barbadoso salą yra „Barbados Sailing Week“ regatos dalis. Šiose varžybose kovojama ne tik dėl pirmosios vietos, bet ir dėl galimybės pagerinti lenktynių aplink salą rekordą bei laimėti ypatingą prizą – tiek romo, kiek sveria jachtos kapitonas.

Paskutinis mūsų jachtų klasę atitinkantis rekordas buvo pasiektas 2014 metais „Volvo 70“ klasės jachta „Monster Project“. Ji Barbadoso salą apsuko per 4 val. 42 min. 20 s.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)