Sąmatinė kaina, pagal techninį projektą – 960 500 Eur + PVM. Tiksli kaina paaiškės po konkurso. Pagrindinės lėšos - Lietuvos automobilių kelių direkcijos iš Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP). Darbų trukmė - 19 mėn. Kai paaiškės rangovas ir, tikimasi, nebus apskundimų – vasario mėnesio antroje pusėje bus pasirašoma sutartis ir tiltas turėtų būti pastatytas jau kitų metų rudenį.

Kaip rašoma techniniame projekte, ypatingo statinio – tilto ilgis 60,85 m. Projektuojamas į esamą pėsčiųjų takų tinklą įsijungiantis dviračių/ pėsčiųjų tiltas per Žeimių gatvę kartu su saugiam pėsčiųjų, neįgaliųjų bei dviratininkų judėjimui pritaikytomis tilto prieigomis. Plieninė tilto konstrukcija ir ovalios formos profilis derės prie esamos aplinkos konteksto, šalia esančios Jonavos sporto arenos.

Tilto Jonavoje vizualizacija // „Jonavos žinios“ nuotr.

Vakarinėje tilto pusėje bus įrengiamas pilkų betoninių trinkelių bendras pėsčiųjų– dviračių takas jungiantis esamus pėsčiųjų ir dviračių takus su tiltu. Projektuojamo tilto paviršius bus pakilęs nuo žemės paviršiaus, todėl, patekimui ant jo, šiaurės vakarų pusėje bus įrengiamas pandusas žmonių su negalia ir dviračių eismui, o pietvakarių pusėje - laiptai. Šiaurės rytų pusėje įrengiamas 3 m. pločio pėsčiųjų– dviračių takas. Taip pat, į rytus nuo tilto, projektuojamas 5 m. pločio betoninių trinkelių pėsčiųjų-dviračių takas, sujungiantis tiltą su esamu takų tinklu, šalia daugiabučių gyvenamųjų namų. Pietrytinėje tilto pusėje projektuojami 2,5 m pločio betoniniai laiptai jungiantys esamą pėsčiųjų– dviračių taką su tiltu. Kadangi pėsčiųjų-dviračių takas vedantis nuo Žeimių g. iki tilto yra projektuojamas netoli šlaito krašto, numatomas nerūdijančio plieno atitvaras pėsčiųjų ir dviratininkų saugumui.

Šalia naujų takų bus sodinami nauji želdiniai - paprastasis skroblas „Frans Fontaine“ (Carpinus betulus). Medis užauga apie 15 m aukščio ir apie 5 m pločio, tvarkingos koloniškos formos. Idealiai tinka siauroms vietoms. Šalia tako, vedančio nuo tilto link gyvenamųjų namų, įrengiami suoliukai ir šiukšliadėžės.

Tilto Jonavoje vizualizacija // „Jonavos žinios“ nuotr.

Naujai dviračių/pėsčiųjų tako atkarpai apšviesti projektuojamos apšvietimo atramos su LED šviestuvais. Projektuojamas apšvietimas prijungiamas prie bendros miesto apšvietimo sistemos tinklo. Pastačius tiltą, šviestuvai RGB LED, bus įleidžiami į tilto taką, šviestuvai RGB LED bus įleidžiami ir į tilto turėklą. Kabeliai tarp šviestuvų- RGB LED bus klojami vamzdyje ir tilto turėkle. Tilto apšvietimas turės galimybę keisti spalvas reguliuojant. Šviesų valdymui parinktas DMX skydas TAS.

Pasak mero pavaduotojo Erlando Andrejevo - tiltas statomas tikrai ne dėl grožio, o dėl to, jog pagaliau bus normalus susisiekimas tiek dviratininkams, tiek pėstiesiems.