Tikėtina, kad jis, kaip partijos kandidatas, bus patvirtintas kitą savaitę rengiamame Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) suvažiavime. Tačiau „valstiečių“ partneriai Seime „Tvarka ir teisingumas“, panašu, neskuba remti ministro pirmininko kandidatūros. O partijos lyderis Remigijus Žemaitaitis užsiminė ir apie kitus kandidatus.

„Tvarkiečių“ vedlys neslėpė, kad S. Skvernelio sprendimas kandidatuoti nustebino. Portalui LRT.lt R. Žemaitaitis teigė, kad jį mato, kaip tvirtą premjerą ir visą laiką atmesdavo galimybę, kad vyriausybės vadovas gali siekti tapti prezidentu.

„Kol kas neturime (kandidato – Aut.). Mano asmeninė nuomonė, kad nereikėtų kelti kandidato, reikia susirasti žmogų, kandidatą, kuris būtų prieinamas didžiajai daliai Lietuvos gyventojų ir kad be konfliktų būtų galima išrinkti, o ne kiršinti tautą“, – portalui LRT.lt sakė R. Žemaitaitis.

Paklaustas, ar jo vadovaujami „tvarkiečiai“ ketina šalies vadovo rinkimuose remti S. Skvernelį, politikas sakė nemanantis, kad jo partija svarstys apie paramą: „Nemanau, kad mes kažką svarstysime, ypatingai apie paramą.“

Jis kalbėjo, kad „Tvarkos ir teisingumo“ valdyba ir prezidiumas gali nuspręsti remti nepartinį kandidatą, taip parodant, kad partijos gali rasti bendrą kalbą ir remti žmogų, kuris nepriklauso nei vienai politinei jėgai bei išrinktas būtų vienodai sąžiningas visiems politiniams judėjimams.

„Paskutiniu metu matau Jolantos Blažytės mėginimą dalyvauti ir gali būti, kad ji irgi praneš apie ketinimą kandidatuoti į prezidentus. Paskutiniu metu ji aktyviai dalyvauja socialinėje erdvėje. Taip pat matau vieną partinį, kitą nepartinį kandidatą – tai Linas Linkevičius ir Rokas Masiulis. R. Masiulis žingsnius daro, kad būtų ne ministru, o prezidentu.

Esu matęs visokių įdomių dalykų, kai pasako, kad nedalyvaus, bet praeina kažkoks laikas ir sako, kad apsisprendė eiti. Kas gali garantuoti, kad po mėnesio ar po dviejų jie nepraneš, kad kandidatuota?“ – retoriškai klausė R. Žemaitaitis.

Portalas LRT.lt bandė susisiekti su pačia R. Žemaitaičio minėta J. Blažyte. Koncerno „Vikonda“ valdybos pirmininkė per savo atstovę perdavė, kad neketina dalyvauti šalies vadovo rinkimuose. Apie tai, kad nedalyvaus rinkimuose jau anksčiau kalbėjo ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. Kalbas apie dalyvavimą rinkimuose yra paneigęs ir susisiekimo ministras R. Masiulis.