Reaguojant į darbuotojų pranešimus apie randamus prezervatyvus, švirkštus, narkotikus, kraujo dėmes ir adatas, kurių saugumas kelia pagrįstų abejonių, tam tikrose vietose veikiančių „Starbucks“ kavinių tualetuose jau montuojamos specialios panaudotoms adatoms skirtos dėžės.

„Starbucks“ vadovai tvirtina, kad sprendimą įgyvendinti būtina, siekiant patikimiau apsaugoti kavinių darbuotojus ir klientus, taip pat pagelbėti su nelegaliu narkotikų vartojimu nesusijusiems asmenims, kuriems prireikia išmesti švirkštą.

Nepalankiai šį sprendimą vertinantys piliečiai įsitikinę, kad sumanymo įgyvendinimas taps akstinu platesniam narkotikų vartojimui.

„Starbucks“ vadovų sprendimas kaipmat sukėlė aršias diskusijas socialiniuose tinkluose. Nerimą žmonėms kelia tai, kad ši iniciatyva gali tik paskatinti narkomanus svaigintis kavinių tualetuose. Kiti tvirtina, kad narkotikų vartojimą tualetuose lemia nuo šių metų „Starbucks“ praktikuojama atvirų durų politika. Kai kurie rimtai abejoja, ar narkotikus besileidžiantys asmenys pasivargins pasinaudoti tomis dėžėmis.

„Mano bendradarbiai ir aš pats esame radę adatų ir tualete, ir parduotuvėje, ir net pravažiuojantiems automobiliams skirtame aptarnavimo punkte“, – sakė vienas po prašymu pasirašęs asmuo, trejetą metų pradirbęs vienoje iš Vašingtone veikiančių „Starbucks“ tinklo kavinių.

„Kai tenai dirbau, didžiausia mano baimė buvo išnešti iš tualetų šiukšles, – portalui „Business Insider“ sakė 2018 metais darbą kavinėje palikęs asmuo. – Bijojau, kad nešdamas šiukšlių maišą galiu įsidurti į adatą, kuri galbūt jame yra.“

Nerimaujant dėl dėžių montavimo, matyt, pamirštama reali, faktiškai egzistuojanti problema: žmonės ir taip švirkščiasi narkotikus tualetuose ir nesiteikia saugiau išmesti adatų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)