Ingredientai

kiaušinių baltymų 4 vnt.
cukraus 200 g
grietinėlės 500 ml
sviesto 60 g
citrinos žievelės
šviežių aviečių 300 g
šviežios mėtos lapelių
Konditerijos virtuozas Ali Gadžijevas laidoje „Gardu Gardu“ nustebino pagaminęs desertą iš nedidelio kiekio ingredientų, tačiau sužavėjo galutiniu rezultatu. Šį kartą jis supažindino su šveicarišku morengu ir pagamino elegantišką morengo desertą su plakta grietinėle bei šviežiomis uogomis.

Gaminimo eiga

Padaryti garų vonelę: dubenį padėti ant puodo su verdančiu vandeniu. Tame dubenyje nuolat šluotele maišyti baltymus su cukrumi, iki jie įkais iki 50°C (arba kai su šaukštu pridėjus prie lūpos bus šilta). Tada supilti juos į plaktuvą ir išplakti iki standžių putų. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį su antgaliu ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuoti spiralės formos norimo ir vienodo dydžio apskritimus. Kepti iki 90°C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą 30 minučių. Iškepusius atvėsinti.

Į elektrinį plaktuvą supilti grietinėlę, suberti cukrų ir smulkia tarka įtarkuoti 0,5 citrinos žievelės. Išplakti iki standžios masės, bet neperplakti. Gautą kremą sudėti į konditerinį maišelį su antgaliu.

Pilnai atvėsusius morengus padalinti į dvi lygias dalis. Vienos dalies puseles apversti ir ant jų išdėlioti avietes su tarpeliais, o tarpelius užpildyti kremu. Kitos dalies puseles uždėti ant viršaus. Ant pačio viršaus išspausti kremo ir ant jo uždėti po avietę. Dekoruoti šviežios mėtos lapeliais. Prieš patiekiant palaikyti 15 minučių šaldytuve, kad morengas šiek tiek sudrėktų ir būtų lengviau valgyti.

Skanaus!

Šveicariško morengo desertas
www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai