„Imagesat International“ parengtoje žvalgybos ataskaitoje kalbama apie naują dislokavimą Krasnodare, esančiame už 430 kilometrų nuo sienos su Ukraina.

Palydovinėse nuotraukose matomas „Iskander“ kompleksas, keli įtvirtinimai ir angarai. Netoliese raketų paleidimo platformos matoma pakrovimo mašina, galinti per trumpą laiką raketas perkelti į paleidimo platformą. Matoma, jog vieno iš angarų durys praviros, iš jo kiek vėliau išvažiuoja pakrovimo automobilis.

„Iskander“ balistinių raketų nuotolis – iki 500 kilometrų. Jos gali gabenti tiek konvencines, tiek branduolines kovines galvutes, tad kelia realią grėsmę Jungtinių Valstijų sąjungininkams NATO.

Kitas naujas dislokavimas užfiksuotas netoliese sienos su Mongolija, kur yra keturios paleidimo platformos ir dar vienas pakrovimo automobilis.

DELFI primena, kad neseniai aukštas Rusijos saugumo pareigūnas pareiškė, kad Ukraina gali netekti savo valstybingumo, jei buvusią Sovietų Sąjungos respubliką ir toliau skaldys tarpusavyje konkuruojantys interesai.

Rusijos Saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas apkaltino Ukrainos valdžios atstovus, įskaitant ir šalies prezidentą Petro Porošenką, kad šie kunkuliuojančios įtampos tarp Kijevo ir Maskvos fone „yra kontroliuojami“ JAV.

„Tokios Kijevo valdžios atstovų vykdomos politikos tąsa gali prisidėti prie to, kad Ukraina neteks savo valstybingumo“, – pasak Rusijos naujienų agentūros TASS, dienraščiui „Rosijskaja gazeta“ sakė N. Patruševas.