Žurnalas „Forbes“ sudarė įtakingiausių keliautojų ir jų kuriamų tinklaraščių 10-uką. Tad į garsųjį sąrašą pateko šie keliautojai:

1. Kate McCuley (JAV)

Kate McCuley – kelionių dienoraščio „Adventurous Kate“ autorė. Nuo 2001 m. ji jau aplankė daugiau nei 70 šalių. Savo „Instagram“ profilyje keliautoja dalijasi ne tik nuotraukomis, bet ir patarimais, kokį maistą ir gėrimus rinktis kelionių metu, kur įsigyti drabužių bei grožio reikmenų. Ši mergina – įrodymas, kad puikiai galima keliauti ir vienoms.

2. Chrisas Burkardas (JAV)

Kai kas nors iš JAV į Islandiją skrenda 28-tą kartą, manoma, kad tai susiję su verslo reikalais. Tačiau C. Burkardas Islandijoje atlieka ypatingą darbą – vykdo tyrimus ir informuoja visuomenę apie šalies upių sistemų apsaugą. Šis keliautojas savo „Instagrame“ turi 2,6 mln. sekėjų. Keliautojas pateikia ne tik įspūdingas nuotraukas, bet ir išsamius gamtos objektų aprašymus.


3. Johnny Jetas (JAV)

Šis keliautojas 1995 m. pradėjo kurti informacinius kelionių naujienlaiškius ir vienas pirmųjų 1999-aisiais įkūrė tinklalapį apie keliones, sėkmingai veikiantį ir gausiai lankomą iki šiol. Jame aprašomos įspūdingiausios kelionėmis ir viskas, kas su jomis susiję. Beje, tikrasis keliautojo vardas – Johnas DiScala.

4. Louisas Cole (Didžioji Britanija)

Cole’as – vienintelis sąraše britas – jau nuo 2012 m. „Youtube“ kanale „Fun for Louis“ sujungia kelionių kritiką bei kasdienybės humorą. Cole’as yra sukūręs ir kelis kino projektus, kuriems paramą gavo per projektą „Kickstarter“.

5. Planeta D (Kanada)

Viena sutuoktinių pora – Dave’as Bouskillas ir Debra Corbeilas – drauge sėkmingai dirba prie projekto „Planeta D: nuotykių kelionių dienoraštis“. Pagrindinis šios poros siekis – visus žmones, nepriklausomai nuo jų materialinės padėties ar sportinės formos, paskatinti keliauti.

6. Damonas ir Jo (JAV ir Brazilija)

Damonas Dominique’as ir Jo Franco susipažino kolegijoje. Juos sujungė bendra meilė kelionėms ir naujų kalbų mokymuisi. Šie keliautojai turi svetainę smagiu pavadinimu „Shut Up and Go“ (lietuviškai „užsičiaupk ir keliauk“).

7. Ericas Stoenas (JAV)

Ericas Stoenas vadovauja šeimos kelionių dienoraščiui „Travel Babbo“. Rašyti tinklaraštį keliautoją įkvėpė jo paties noras keliaujant aplink pasaulį drauge pasiimti ir vaikus. CNN keliautojas pasakojo: „Aš esu pakvaišęs dėl bendrų visos šeimos kelionių. Įkvepiu ir skatinu žmones pasiimti vaikus ir keliauti visur, kur tik įmanoma.“

8. Muradas ir Nataly Osmannai (Rusija)

„Instagrame“ pasirodo vis daugiau nuotraukų, kuriose užfiksuota, kaip moterys veda vyrus į įspūdingas vietas. Šią madą 2011 m. pradėjo pora iš Rusijos Muradas ir Naraly Osmannai: Muradas paskelbė nuotrauką, kur mylimoji jį vedžioja po Barselonos gatves. Pora savo „#FollowMeTo“ atvaizdams sukūrė nuostabią nuotraukų seriją. Apie kelionės pora rašo ir savo svetainėje.


9. Kiersten Rich (JAV)

Kiersten Rich suprato, kad verslo ir finansų pasaulis – ne jai, ir netrukus užsigeidė pakeliauti po planetą. Dabar keliones mergina aprašo savo ryškioje bei spalvingoje svetainėje „The Blonde Abrod“ (liet. blondinė užsienyje). K. Rich jau yra aplankiusi daugiau nei 60 šalių.

10. Brianas Kelly (JAV)

2007 m. Brianui Kelly dažnai tekdavo skraidyti verslo reikalais. Dabar jis – asmeninės skaitmeninės platformos generalinis direktorius. Svetainėje išsamiai apibūdinamos geriausios kredito kortelės, pateikiamos viešbučių apžvalgos ir daug dėmesio skiriama tolimiesiems skrydžiams.

Daugiau skaitykite Ieskaukeliones.lt arba Facebook puslapyje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)