Lenktynininkas, važiavęs drauge su šturmanu Sebastianu Rozwadowskiu, sakė, kad paskutinis greičio ruožas buvo pavyzdinis ir jiems pavyko kaip reikiant padirbėti. Tiesa, pridūrė, kad džiaugtis bus galima tada, kai saugiai pasieks finišo podiumą Limoje, mat Dakaro ralio istorija mena atvejų, kai sėkmingai finišą pasiekę ir aukštas vietas užėmę sportininkai to podiumo taip ir nepasiekdavo.

Džiaugsmo dėl pasibaigusios poros metų nesėkmingos Dakaro istorijos neslėpė visa lenktynininko komanda. Pastaroji, tikino B. Vanagas, pavydėtino gerumo.

Dakaras – nenuspėjamas

Finišą pasiekęs lenktynininkas neslėpė, jog jam šiandien nuoširdžiai gaila Balio Bardausko. Motociklininkas išvažiavo į greičio ruožą, tačiau nesėkmingai krito, susilaužė abi rankas ir finišo bei išsvajoto medalio, kurį žadėjo parvežti antrajam sūnui, Ąžuolui, nepasiekė.

„Labai gaila dėl Balio. Girdėjau prieš startą, kas jam atsitiko, – sakė B. Vanagas. – Tai dar kartą parodo, kad Dakaras yra nenuspėjamas ir turi nuvažiuoti jį iki paskutinio kilometro.“

Lenktynininkas linkėjo sveikatos ir pabrėžė, kad tai – svarbiausia, o sulaužyti kaulai sugis.

„Atvažiuosi kitais metais ir dar įveiksi tą sunkiausią klasę“, – akcentavo B. Vanagas.

Benediktas Vanagas finišavo Dakare su nauju rekordu

Nusprendė „paspausti“

11-a vieta Dakaro ralyje – rekordinė ne tik Lietuvai, bet ir Baltijos šalims. Porą nesėkmingų metų Dakare išgyvenęs lenktynininkas akcentavo, kad šiemet iki rekordo atvedė pasiruošimas.

„Paskutiniai du metai mums nebuvo geri ir žinojau, kad bandėme iš niekur tą rezultatą pagaminti. Bet pamatai, padėti prieš daug laiko, dabar davė rezultatą“, – tikino jis.

Kalbėdamas apie pasiekimus 2019-ųjų Dakare, B. Vanagas neslėpė, jog norėjosi atsikovoti tas 4 minutes, dar prieš dieną skyrusias ekipažą nuo 10 vietos absoliučioje įskaitoje.

„Mus tenkina bet koks rezultatas šiandien finiše, tačiau pabandėme dar šiek tiek „truktelėti“ į priekį. Važiavome tikrai greitai. Labai nerizikavom, bet, manau, kad buvom pakankamai greiti“, – sakė jis.

Visgi suskaičiavus visus rezultatus, paaiškėjo, kad greičiausiam šiemet lietuviškam ekipažui iki 10 vietos vos 5 sekundžių.

„Mes padarėme tai, ką galėjome. Dabar žinau, kur galėjau tas 5 sekundes atrasti, tačiau važiavome nerizikuodami“, – dar kartą pabrėžė pilotas.

Benediktas Vanagas finišavo Dakare su nauju rekordu

Galvojo apie TOP10

Užsibrėžęs nekalbėti apie tikslus iki pat sausio 17-osios, Dakaro finišo, B. Vanagas atskleidė, jog vylėsi būti tarp 10-ies greičiausių, ir juokavo, kad be 5 sekundžių buvo teisus.

„5 sekundes mes paliksime kitiems metams, mes padarėme viską, ką galėjome šiandien, daugiau negalėjom. Žinodamas tą laiką, dabar būčiau atradęs ir tas kelias sekundes, ir gal minutę, bet būtų reikėję labiau rikzikuoti. Dar turėsime Dakarų, tikiuosi“, – akcentavo lenktynininkas.

Jis neslėpė, kad yra turėjęs ne vieną istoriją, kai norėdamas būti greitesnis, rizikuodavo ir daug prarasdavo. Tačiau, pabrėžė jis, Dakaro ralis yra ultramaratonas ir čia svarbu būti greičiausiam finiše, ne greičio ruože.

Po šių metų Dakaro „Juodojo vanago“ pakeisti kitu, lenktynininkas nežada. Pasak jo, pirmiausia galimybes diktuoja biudžetas, be to, automobilis po šių lenktynių visiškai sveikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)