Šių metų renginyje emocijų ir išskirtinių akimirkų netrūko tiek prieš apdovanojimus, kai kilo incidentas, kurio metu po šuns kostiumu pasislėpęs vyras įsmuko į renginį ir pradėjo įžeidinėti garsenybes, uždavinėti jiems keistus klausimus ir elgtis itin grubiai, tiek ir jiems startavus.

Valandą vėlavęs renginys prasidėjo jautriomis akimirkomis. Įteikiant apdovanojimą „Metų kultūros žmonėmis“ tapusiems broliams Gataveckams, vienas iš brolių atsiimant įvertinimą pravirko. „Sako, kad vyrai neverkia ir pats nesitikėjau, kad pravirksiu“, – iškilmingą akimirką sakė jis.

Tuo tarpu ant prabangaus renginio scenos paskelbti „Metų sporto žmogų“ užlipę broliai Lavrinovičiai, kaip ir visada, nevengė pajuokauti. „Broli, o tu pirmą kartą Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre?“, – savo brolio paklausė Kšyštofas Lavrinovičius. „Buvau 1996 metais ir tai ne savo noru. Mokytoja vedė“, – broliui atsakė humoro jausmo nestokojantis Darjušas.

Nors brolių Lavrinovičių geriausiu metų sportininku paskelbtas Danas Rapšys atsiimti savo laimėjimo negalėjo, garsūs krepšininkai dar kartą pašmaikštavo apie savo kolegą sporto pasaulyje. „Turbūt kostiumo neturėjo, kad neatvyko“, – juokėsi jie.

Vėliau užlipęs ant scenos Vidas Bareikis prakalbo ne apie apdovanojimus, bet apie neseniai gautą laišką. „Aš galvoju apie savižudybę. Tu esi mano autoritetas“, – citavo jis.

Vėliau dainininkas pasidomėjo, kas jam parašė šį laišką. Paaiškėjo, kad tai buvo mergina iš provincijos, kuri pykstasi su tėvais ir neseniai išsiskyrė su gyvenimo draugu. Lyg visų gyvenimo negandų jai dar būtų negana, mergina turi ir skolų. „Aš labai nenoriu, kad šis žmogus būtų dar vienas statistinis vienetas šioje baisioje temoje“, – sakė jis ir pridūrė, kad atsakė jai, stengėsi padėti, patarti.

V. Bareikis sakė, kad jį sukrėtė, jog tokią sunkią akimirką žmogus atramos ieškojo rašydamas jam. Žinomas vyras paskatino būti labiau įsiklausantiems ir jautriems.

Vėliau vakaro vedėja tapusi Jurgita Jurkutė paklausė, kiek salėje esančių žinomų žmonių yra gavę panašių laiškų. Pakilo ne viena ranka. Vakaro vedėja pabrėžė, jog mūsų visuomenė nėra ta, kuri nereaguoja į kitų žmonių sunkumus ir skaudžius išgyvenimus. Daugelis ranką pakėlusiųjų patvirtino, jog sureagavo į gautą atvirą laišką apie savižudybę.

Vakaro metu buvo pagerbti ir praėjusiais metais iškeliavusieji anapilin. Jurgita Jurkutė skyrė jautrius žodžius režisieriui, su kuriuo jai teko kartu ir dirbti, Eimuntui Nekrošiui bei paskatino visus būti labiau žmonėmis, jautriais vienas kitam.

Mirgos Gražinytės-Tylos apdovanojimą atsiėmė jos tėvai, kurie prašė daugiau dėmesio skirti rimtajai muzikai. Jos tėtis sakė, kad dirigentė augina keturių mėnesių sūnelį ir negalėjo dalyvauti pati. Jis taip pat pastebėjo, jog būtent scenoje, kur šįkart gražiausi žodžiai buvo skirti jai, Mirga pirmąkart pasirodė dalyvaudama „Dainų dainelėje“.

Dar viena linksma renginio akimirka tapo „Metų verslo žmogaus“ apdovanojimo skelbimas. Šį apdovanojimą buvo pakviestas paskelbti humoristas Mantas Katleris. Žinomas vyras nepraleido progos pasisakyti ir apie neseniai uždarytą savo kebabinę. „Kai man paskambino nežinomas numeris ir pasakė, kad siūlo paskelbti apdovanojimą, iš karto pasakiau, kad turbūt metų verslininko. Tai tas pats, kas Mindaugui Kuzminskui skelbti metų šeimos žmogų“, – kandžių replikų nevengė jis.

M. Katleris, pasinaudodamas proga, įgėlė ir kitoms žvaigždėms pastebėjęs, jog salėje susirinkę žinomiausi šou pasaulio atstovai. Humoristas svečių paklausė, kodėl žadėję palaikyti jo idėją ir apsilankyti kebabinėje, galiausiai jie to nepadarė, o jis buvo priverstas skelbti bankrotą.

Dar prieš lipdamas į sceną atsiimti „Metų scenos žmogaus“ apdovanojimo aktorius Rolandas Kazlas jau žinojo, kad taps laimėtoju.

„Kai man paskambino ir pasakė, kad manęs po spektaklio lauks automobilis, supratau, kad paprasto nominanto taip nelauktų“, – su šypsena sakė garsus aktorius, kuriam įteiktas apdovanojimas už nuopelnus teatre ir kine.

Skelbiant „Mylimiausio metų žmogaus“ nominaciją scenoje pasirodė penkios socialinių tinklų žvaigždės: Gintarė Gurevičiūtė, Julija Žižė, Simona Albavičiūtė-Bandita, Agnė Gilytė bei Simona Burbaitė. Žinomos moterys besidžiaugdamos kolegos sėkme paskelbė, jog mylimiausiuoju tapo garsus šokėjas ir fotografas Naglis Bierancas.

„Kokia nesąmonė. Prieš metus ant bajerio pagalvojau, kad surinksiu 100 000 sekėju. Viskas pavyko greičiau. Dar vakar šokau šioje scenoje, o šiandien atsiimu apdovanojimą. Noriu visiems padėkoti. Už laisvę gyventi ir laisvę mylėti“, – kiek sutrikęs sakė N. Bierancas.

Paskelbę visas nominacijas vakaro vedėjai Jurgita Jurkutė ir Edmundas Jakilaitis renginio pabaigą pažymėjo įspūdingu šokiu.

„Žmonės 2019" apdovanojimų nominantai:

„Metų sporto žmogus"

Kauno „Žalgirio" kapitonas Paulius Jankūnas

Irkluotojos Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė

Disko metikas Andrius Gudžius,

Ieties metikė Liveta Jasiūnaitė

Plaukikė Rūta Meilutytė

Plaukikas Danas Rapšys

„Metų verslo žmogus"

„Vinted" įkūrėjai Milda Mitkutė ir Justas Janauskas

„Swedbank" Lietuvoje valdybos pirmininkė Dovilė Grigienė

„Thermo Fisher Scientific Baltics" vadovas biochemikas Algimantas Markauskas

„Brolis Semiconductors" įkūrėjai Augustas, Kristijonas ir Dominykas Vizbarai

„Metų kultūros žmogus"

Kino režisierius ir prodiuseris Arūnas Matelis

Režisierius Mindaugas Survila

Dailininkai Algirdas ir Remigijus Gataveckai

Tapytojas Vilmantas Marcinkevičius

„Metų mokslo žmogus"

Biochemijos mokslų daktarė Urtė Neniškytė

Lietuvos biochemikas, profesorius, fizinių mokslų daktaras Virginijus Šikšnys

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro vyriausiasis istorikas Dalius Žygelis ir Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto Archeologijos katedros docentas dr. Gintautas Vėlius

Mokslų daktarė Valentina Dagienė

„Metų muzikos žmogus"

Atlikėja Beatrich

Operos solistė Asmik Gregorian

Dirigentė Mirga Gražinytė-Tyla

Atlikėjas Justinas Jarutis

„Metų scenos žmogus"

Aktorė Gelminė Glemžaitė

Aktorius Rolandas Kazlas

Aktorė Eglė Mikulionytė

Aktorius Giedrius Savickas.

„Mylimiausias metų žmogus"

Karolina Mechino

Naglis Bierancas

Indrė Stonkuvienė

Erika Vitulskienė

„Metų žmogus"

„Mo“ muziejaus įkūrėjai Danguolė ir Viktoras Butkai

Pastarosios nominacijos laimėtoją rinko žurnalo „Žmonės“ redakcija, o paskelbė – vyriausioji redaktorė.

Šiemet nugalėtojus rinko ne tik balsuodami internautai, bet ir specialiai sudaryta komisija, kurioje – savo darbais ir pasiekimais į istoriją jau įėjusios asmenybės, atstovaujančios kiekvienai nominacijai: Edvinas Krungolcas, Alfredas Bumblauskas, Nelė Savičenko, Robertas Dargis, Gitana Bukauskienė, Vida Ramaškienė, Rūta Mikelkevičiūtė ir Leonas Somovas.

Komisijos ir internautų balsai turėjo po pusę vertės renkant nugalėtojus kiekvienoje kategorijoje.

Primename, kad dar besirenkant svečiams įvyko nemalonus incidentas, kurį nutraukė organizatorių pakviesta apsauga. Į renginį įsiveržęs ir po šuns kostiumu pasislėpęs vyras kurį laiką vaikštinėjo po salę ir, kaip DELFI teigė dalis susirinkusiųjų, įžeidinėjo svečius.

Vėliau į renginį įsiveržusį vyrą ir jo bičiulį, kuris jį filmavo, išvedė apsaugos darbuotojai.

Vakaro svečius galite pamatyti šioje galerijoje:

Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) 8 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai 8 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (367)