Policija kreipėsi į visuomenę prašydama pagalbos susekti asmenį, nužudžiusį 21 metų Aiią Maasarwe. Merginos palaikai anksti trečiadienį buvo rasti netoli Melburno La Trobe'o universiteto miestelio. Šiame universitete mergina studijavo.

„Tai buvo siaubingas visiškai nekaltos jaunos moters, kuri buvo mūsų miesto lankytoja, užpuolimas“, – ketvirtadienį Melburne žurnalistams sakė inspektorius detektyvas Andrew Stamperis.

A. Maasarwe, kaip pranešama, pagal mainų programą metus turėjo studijuoti La Trobe'o universitete ir jau buvo čia praleidusi penkis mėnesius. Ji tramvajumi važiavo namo į Banduros priemiestį iš vieno komedijos klubo, o paskui, maždaug vidurnaktį, buvo užpulta.

Tuo metu ji telefonu kalbėjosi su seserimi užsienyje. Pastaroji, supratusi, kad kažkas atsitiko, paskelbė pavojų, sakė policija.

„(Sesuo) išgirdo, kaip telefonas nukrenta ant žemės, ir girdėjo kažkokius balsus“, – sakė A. Stamperis.

Nužudytosios kūną trečiadienį 7 val. ryto rado praeiviai, maždaug 50 m nuo stotelės, kurioje ji išlipo iš tramvajaus.

Pasak A. Stamperio, nužudytos merginos sesers pranešimas buvo gautas maždaug tuo pačiu metu.

Policija nepatvirtino pranešimų, kad tiria lytinį užpuolimą, bet sakė, kad žinomi lytiniai nusikaltėliai įtraukti į „aktyvią tyrimo liniją“.

Pareigūnai surado juodą beisbolo kepuraitę ir pilkus trikotažinius marškinėlius, kuriuos, jų manymu, dėvėjo žudikas. Nusikaltimo vietą jie pavadino „labai pribloškiančia“.

Aukos šeima, kuri jau vyksta į Australiją, A. Maasarwe pavadino „laiminga, drąsia ir sumania“ moterimi.

„Patyriau šoką, negalėjau tuo patikėti... Ankstesnę dieną mano žmona man pasakė: „Turėsime važiuoti į Australiją, Australija labai saugi, labai puiki“, – nacionaliniam transliuotojui ABC iš Jungtinių Valstijų sakė aukos dėdė Rame Maasarwe.

„Negalime patikėti, kad toks dalykas nutiko Australijoje, galvojame, kad ten labai saugu“, – pridūrė jis.

Pranešta, kad A. Maasarwe po studijų planavo vykti į Kiniją ir dirbti savo tėvo įmonėje.

Policija pareiškė neabejojanti, kad suras žudiką.