Jokia paslaptis, kad paramos rinkimas pastaruoju metu vis dažniau tampa masalu patikliems ir kitų nelaimei neabejingiems žmonėms. Antradienį būrys pramogų verslo atstovų prabilo apie tai, kad savo elektroniniuose paštuose ar socialiniuose tinkluose sulaukė identiškų laiškų su pagalbos šauksmu. Aprašyta istorija priminė patį tragiškiausią scenarijų, todėl ne vienas ėmė abejoti, ar šiai moteriai iš tiesų reikalinga parama.

„Jauna moteris pasakojo, esą jos sutuoktinis paliko ją besilaukiančią, todėl dabar ji liko visiškai viena su trejų metukų sūnumi ir vos mėnesio dukryte. Prašė pagalbos ne sau, o vaikams – drabužėlių, mišinukų, sauskelnių. Vėliau ji teigė, kad ir pati neturi kuo apsirengti. Netrukus dainininkė Liepa paskelbė pagalbos prašymą savo profilyje, į kurį atsiliepė begalė neabejingų žmonių, todėl buvo greitai pradėta organizuoti pagalba, kurią atlikėja buvo pasiryžusi pati nuvežti į, kaip buvo teigiama, Alytų“, – socialiniame tinkle „Facebook“ skelbė žurnalistė S. Žemaitytė-Ajutienė.

Nepaisant to, Liepa kartu su bičiule nusprendė apsisaugoti ir pirmiausia patikrino, ar tikrai šiai moteriai reikalinga pagalba. Dainininkės draugė S. Žemaitytė-Ajutienė taip pat parašė neva sunkiai besiverčiančiai mamai ir netrukus sulaukė atsakymo.

„Ji tvirtino, kad vyras ją paliko dar besilaukiančią, išėjo pas kitą, vaikų neišlaiko, nedirba. O moters tėvai – tariamai žuvę avarijoje, Ispanijoje, nes tėtis neva dirbo tolimųjų reisų vairuotoju, ir vyko su mama. Abu mirė ligoninėje susidūrus dviem sunkvežimiams. Vieniša mama teigė likusi viena su jaunesne seserimi, kitų artimųjų neturi“, – savo profilyje toliau skelbė žurnalistė.

Nepaisant to, moteriška nuojauta Liepos ir jos draugės neapgavo. Bičiulės netikėtai aptiko tikrąjį moters profilį socialiniuose tinkluose, kuriame matyti, kad neva vieniša mama nuotraukose pozuoja gerai apsirengusi ir laiminga, o ją glėbyje laiko žavus vyriškis.

„Paaiškėjo, kad jos tėvai tikrai nėra žuvę avarijoje, yra ir daugiau artimųjų. Tad kaip traktuoti tokį prašymą, prisidengiant šventais dalykais – šeima, spręskite patys“, – perspėjimą kitiems socialinėje erdvėje užbaigė S. Žemaitytė-Ajutienė.

Tokios paieškos rezultatų sulaukusios draugės neslėpė nuostabos ir tikino, kad šiais laikais nebėra šventų dalykų.

„Aišku, kad tai nemaloni patirtis. Džiugu tik tiek, kad viskas išaiškėjo laiku. Tikiuosi, kad šiai moteriai bus gera pamoka, todėl nenoriu gėdinti ar viešinti jos vardo“, – DELFI sakė Liepa.

Prieš tai dainininkė kartu su bičiule buvo paviešinusi apgavikės vardą ir nuotrauką, tačiau po ilgų jos prašymų, atlikėja nusprendė jos neidentifikuoti. Tiesa, su sąlyga – pasipelnyti norėjusi moteris privalėjo atsiprašyti kiekvieno, kuriam rašė, siekdama apgauti.

„Aš planavau jai padėti, ji man parašė daug laiškų. Manau, kad ji gana neapgalvotai pasielgė rašydama tas pačias žinutes tokiu mastu – juk tiesa vis tiek kažkada turėjo išlįsti. Matyt, nepasikausčiusi apgavikė. Išėjo, kaip išėjo. Tikiuosi, kad bent pasimokė. Nenoriu keršyti, nes ji augina vaikus ir mes kiekvienas savo gyvenime padarome blogų žingsnių. Norisi, kad ši istorija būtų pamoka“, – tvirtino L. Mondeikaitė-Norkevičienė.

„Matyt, esu per naivi, nes kai žmogus prašo pagalvos, tikiu, kad jam jos iš tiesų reikia. Tačiau, pasirodo, reikia būti budresniems, reikia tikrinti visą esamą informaciją, nes kai kuriems žmonėms nebėra nieko švento – tai gali liesti net šeimą ar vaikus. Jie gali prisidengti net tokiais dalykais tam, kad gautų asmeninės, finansinės naudos. Gyvename tokiais laikais“, – apmaudo neslėpė pašnekovė.

Liepa tikina, kad ateityje, suteikdama pagalbą kitiems, bus atsargesnė. Nepaisant to, dėl vieno blogo pavyzdžio ji neketina nuleisti rankų.

„Labai norisi padėti žmonėms, kuriems tikrai reikia pagalbos, bet po tokių įvykių dabar į kiekvieną laišką, kurį gausiu internetu, žiūrėsiu labai rezervuotai. Žinoma, jeigu žmogui tikrai reikės pagalbos, pabandysiu padėti. Labiausiai norisi padėti vaikams, kurie stokoja būtiniausių dalykų – duoti tai, ko jie neturi. O tokių šeimų yra daug“, – DELFI kalbėjo dainininkė.

Viešai savo istorija pasidalinusi Liepa su bičiule netrukus sulaukė žinučių, kad minėtoji moteris pasipelnyti bandė ir iš kitų žinomų žmonių. Oksana Pikul-Jasaitienė DELFI taip pat patvirtino sulaukusi už širdies griebiančios mamos žinutės.

„Matyt, visi mes gavome panašias žinutes. Manau, kad tai moteriai yra labai gėda, nes ji man po to parašė ilgą atsiprašymą“, – teigė ji.

Melagingo pagalbos šauksmo taip pat sulaukė Daina Bosas, Kristina Ivanova, Goda Alijeva, Rimvydas Širvinskas-Makalius, Violeta Repčenkaitė, Julija Jegorova, Agneta Kleizienė, Julija Žižė, Indrė Stonkuvienė ir daugelis kitų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)