B. Netanyahu teigimu, anksčiau antradienį paleistas iš pažiūros „nekaltas palydovas“ iš tikrųjų yra apeinant tarptautinius susitarimus Irano vystomos „tarpžemyninės raketos pirmasis etapas“.

Izraelio premjeras tvirtina, kad pareiškimai dėl paleisto palydovo yra dar vienas Irano vyriausybės melas. Anot B. Netanyahu, Teheranas taip pat meluoja, kad nemėgina pasigaminti branduolinio ginklo ir laikosi su pasaulio galybėmis pasirašyto susitarimo dėl savo branduolinės programos.

Kalbėdamas per Izraelio naujojo kariuomenės vado prisaikdinimo ceremoniją B. Netanyahu pareiškė, kad žydų valstybė turi „atskleisti (Irano) melus. Jis nuolat meluoja.“

Teheranas anksčiau antradienį paskelbė, kad nepaisydamas Vašingtono kritikos paleido vieną iš mažiausiai dviejų naujų savo palydovų. Vis dėlto šiitiška respublika pripažino, kad aparatas „Payem“ dėl nepakankamo greičio orbitos nepasiekė.

Liepė nešdintis iš Sirijos

B. Netanyahu antradienį paragino Iraną skubiai pašalinti savo pajėgas iš kaimyninės Sirijos arba jiems teks susidurti su tolesnėmis Izraelio atakomis.

Izraelio premjeras taip pat pasišaipė iš Irano tvirtinimų, kad „Iranas nelaiko Sirijoje savo karinių pajėgų“, tvirtindamas, kad „Teheranas visada meluoja“.

„Taigi leiskite man duoti jiems patarimą - skubiai nešdinkitės iš ten, nes mes toliau atakuosime“, - sakė B. Netanyahu.

Sekmadienį Izraelio premjeras viešai patvirtino, kad Izraelis atakavo „Irano sandėlius su iraniečių ginklais Damasko tarptautiniame oro uoste“, o tokie patvirtinimai pasitaiko retai.

Politikas pridūrė, kad Izraelis šimtus kartų atakavo Irano ir „Hezbollah“ taikinius Sirijoje.

Izraelis yra pasižadėjęs sutrukdyti Iranui įsitvirtinti Sirijoje karine prasme. Izraelio priešas Iranas kartu su Rusija ir „Hezbollah“ remia prezidento Basharo al-Assado režimą.