„Prezidentė jau pasirašė dekretą dėl A. Monkevičiaus skyrimo švietimo, mokslo ir sporto ministru“, – žurnalistams sakė prezidentės patarėja švietimo, mokslo ir kultūros klausimais Rūta Kačkutė.

A. Monkevičius ministro pareigose pakeis prieš mėnesį atleistą Jurgitą Petrauskienę.

Jis paskirtas neseniai nuslūgus įtampai pedagogų bendruomenėje ir pasibaigus daugiau nei mėnesį trukusiems mokytojų streikams dėl etatinio apmokėjimo ir didesnių algų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija šiuo metu vykdo aukštųjų mokyklų tinklo pertvarką, taip pat žada reformuoti pavaldžias ministerijai įstaigas.

Prezidentės patarėja pabrėžė, kad pertvarkoms švietimo sistemoje reikalingas visos bendruomenės palaikymas.

„Prezidentė tikisi, kad naujam švietimo, mokslo ir sporto ministrui pavyks rasti sutarimą dėl būtinų pertvarkų ir naujovių diegimo, o švietimo bendruomenė pati noriai pradės tas naujoves diegti“, – kalbėjo R. Kačkutė.

A. Monkevičius jau yra buvęs švietimo ir mokslo ministru trijose vyriausybėse: 11-oje premjero Rolando Pakso vadovautoje 2000-2001 metais, 12-oje Algirdo Brazausko vadovautoje 2001-2004 metais ir 14-oje Gedimino Kirkilo vadovautoje 2006-2008 metais.

2000-2008 metais dvi kadencijas jis buvo renkamas į Seimą ir jame dirbo Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijoje.

Nuo 2010 metų A. Monkevičius penkerius metus buvo Mykolo Romerio universiteto Politikos ir vadybos fakulteto dekanas, 2015 metais jis išrinktas šio universiteto rektoriumi.

Naujasis ministras taip pat yra dirbęs Šiaulių universiteto rektoriaus padėjėju, Socialinių mokslų fakulteto dekanu.