Ta proga – penki faktai, kurių apie Vladą Bagdoną galėjote nežinoti, rašoma pranešime spaudai.

1. Vlado Bagdono dainų albumo “Liekantiems būti“ nugarėlėje prie dainos „Baisi daina“ yra prierašas: „Pavydint Tom Waits“. Šį prierašą Vladas taip aiškina: „Taip – pavydint. Aš jam labai pavydžiu – ne dėl to, kad jis rokeris, bet dėl to, kad visą gyvenimą dainuodamas ne didžiausiose arenose, o mažuose klubuose, išlaiko savo įvaizdį, kurį turi nuo pačių jauniausių dienų. Jis yra nepakartojamas, aš negaliu juo atsigėrėti. Klausau Tomo Waitso - tuo viskas pasakyta. Šia daina norėjau ne pabūti juo, bet pagyventi jo stiliuje“.

2. Poetas Aidas Marčėnas prisimena taurę, jo nugvelbtą Kauno kavinėje „Cukrainė“. „Iš jos ką tik buvo išgėręs Vladas Bagdonas. Aktorius sėdėjo vienišas ir susimąstęs, taurė buvo geltona ir į viršų platėjanti, ilgas ir kvailas mano gyvenimas buvo dar prieš akis“, - prisimena poetas Aidas Marčėnas Rūtos Oginskaitės knygoje „Jausmų repeticijos“.

3. Namuose su tėvais Vladas kalbėjo lenkiškai, o gatvėje – rusiškai. Savo lietuvių kalbą jis pradėjo tobulinti važinėdamas po literatūros vakarus. „Mokiausi kalbėti taisyklingai. Kažkokioje kavinėje kartą viena mergina į mane taip ilgai žiūrėjo ir pasakė: „Kaip aš jūsų nekenčiu už tą jūsų taisyklingą tartį“. Gal ir persistengiau“, - dalijasi aktorius prisiminimais Rūtos Oginskaitės knygoje.

4. Vladas prisipažįsta esantis priklausomas nuo moterų ir nuo juodojo šokolado. “Nuo moterų nesigydysiu, jos organizuodavo mano gyvenimą ir dabar organizuoja”, - atvirai prisipažįsta.

5. Pirmoji užsienio šalis, kurią aplankė Vladas, buvo Ispanija. Tada manė, kad į užsienį važiuoja pirmą ir paskutinį kartą, todėl kelionėje rinko viską – nuplėštus lėktuvo bilietus, cukraus pakelius, plastikinius vienkartinius alaus bokalus. Parvežęs tas gėrybes, išdalijo jas draugams, o tie statė ant lentynų ir džiaugėsi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)