„Kur kas dažniau jie patys priima sprendimą išeiti į kitą darbovietę – net 41 proc. darbuotojų pasiryžę keisti darbą, o 29 proc. svarsto galimybę tai padaryti šiemet“, – teigia Šiaulių darbo rinkos tyrimą atlikusios bendrovės „Personalo valdymo sistemos“ vadovė Sonata Jasėnaitė.

Darbdaviai taip pat aktyvūs – 42 proc. Šiaulių įmonių vadovų yra numatę priimti naujų žmonių. Pasak S. Jasėnaitės, toks tiek darbuotojų, tiek darbdavių aktyvumas primena ikikrizinį laikotarpį.

Kaip vieną dabartinių darbo rinkos tendencijų ji nurodo ypač didelę kaitą tarp jaunimo – įprastai jaunuoliai vienoje įmonėje išdirba ne ilgiau kaip 1-1,5 metų. VŽ cituojami verslininkai taip pat patvirtina, kad su jaunais specialistais dirbti yra palyginti sudėtinga.

Tyrimo rezultatai atskleidė, kad ir ateityje atlyginimas išlieka vienu svarbiausių kriterijų išlaikant darbuotojus. Darbo rinkos tyrime dalyvavo 87 įmonių vadovai ir 256 darbuotojai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)