Keli pareigūnai šovė į 39 metų Williamą Owensą iš Siklrvilio Naujajame Džersyje, rašoma valstijos generalinės prokuratūros išplatintame pranešime.

Jame nepateikiama daugiau jokių detalių, taip pat nenurodoma, kodėl buvo šauta į įtariamąjį.

W. Owensas maždaug 8 val. 45 min. vietos (15 val. 45 min. Lietuvos) laiku užėjo į pastatą ir ėmė šaudyti. Laimei, jis nieko nesužeidė. Tada užpuolikas paėmė įkaitėmis dvi moteris ir su jomis užsibarikadavo vienoje iš patalpų.

Pareigūnai mano, kad su viena iš tų moterų W. Owensas anksčiau palaikė santykius, sakė Glosterio apygardos prokuroras Charles'as Fiore.

Per incidentą Logane, esančiame maždaug už 30 km į pietus nuo Filadelfijos, įkaitėmis laikytos moterys rimtų sužalojimų nepatyrė, nurodė Ch. Fiore.

„Keli teisėsaugos pareigūnai šovė į vyrą, ginkluotą pistoletu. Jo mirtis buvo konstatuota įvykio vietoje“, – rašoma generalinės prokuratūros išplatintame pranešime.

Kiek anksčiau Ch. Fiore sakė, kad pašautas įtariamasis buvo nuvežtas į ligoninę. Informacijos apie jo būklę prokuroras neturėjo.

Policija evakavo pastatą pramoniniame parke ir atitvėrė visas prieigas. Aplinkinėse mokyklose buvo nutrauktos pamokos.

Policijos derybininkai telefonu kalbėjosi su įkaites laikiusiu užpuoliku.

Prieš pat vidurdienį, kai Ch. Fiore maždaug už 12 km esančiame pastate surengė spaudos konferenciją, prie UPS pastato nuaidėjo trumpa šūvių papliūpa. Vėliau prokuroras sakė nežinąs, kiek tiksliai šūvių buvo paleista. Jis taip pat negalėjo pasakyti, ar užpuolikas šaudė į pareigūnus.

„Surengta intervencija, – sakė Ch. Fiore. – Jis nepasidavė.“

Dirbti su įkaitų situacijomis parengti policininkai „sprendžia dėl įsikišimo ir jėgos panaudojimo“, sakė prokuroras.

„Jis tikriausiai manė neturįs kito pasirinkimo, kitu atveju tikrai nebūtų taip pasielgęs“, – sakė ji.

Be UPS, šiame pramonės parke savo objektus turi virtinė kitų didelių kompanijų, įskaitant „Amazon“ ir „U.S. Foods“.

Logane yra apie 6 500 gyventojų, tačiau darbo metu čia būna apie 18 tūkst. žmonių, sakė meras Frankas Minoras.