Baigiantis penkias dienas trunkantiems debatams dėl „Brexito“, vadinamasis „reikšmingas balsavimas“ vyks vėliau šį antradienį.

Dėdama paskutines pastangas užsitikrinti paramą susitarimui, pirmadienį vakare premjerė Theresa May kreipėsi į eilinius Bendruomenių rūmų narius. Ministrė pirmininkė ragino politikus paremti jos susitarimą arba rizikuoti.

Antradienį ryte Th. May dar kreipsis į savo kabineto narius, o per pietus bus tęsiami debatai. Parlamentarai taip pat galės siūlyti pakeitimus prieš balsavimą, prasidėsiantį apytikriai 19.00 val. Didžiosios Britanijos (21.00 val. Lietuvos) laiku.

Daugelis konservatorių parlamentarų ir Demokratinės unionistų partijos (DUP) narių toliau griežtai nepritaria susitarimui. Manoma, kad apie 100 konservatorių parlamentarų ir 10 DUP parlamentarų gali prisijungti prie leiboristų parlamentarų ir kitų opozicinių partijų ir balsuoti prieš susitarimą.

Didžiosios Britanijos parlamentas dėl „Brexito“ sutarties su ES turėjo balsuoti dar gruodį, tačiau, pradėjus aiškėti, kad susitarimui nebus pritarta, balsavimas buvo atidėtas.

Didžiosios Britanijos išstojimas iš ES numatytas 2019 m. kovo 29 d.