Tuo metu pagrindinių rūšių - „Brent” ir „Crude Oil” - naftos kainos kilo atitinkamai 4,29 ir 5,36 proc.

Auksas praėjusią savaitę pabrango 0,43 proc., o sidabras atpigo 0,08 proc.

Valiutų rinkoje, anot analitikų, toliau tęsiasi Japonijos jenos stiprėjimas pagrindinių valiutų atžvilgiu.

„Vadinamoji prieglobsčio valiuta - Japonijos jena Didžiosios Britanijos svaro atžvilgiu per pastarąjį mėnesį sustiprėjo 2,64 proc., euro atžvilgiu - 3,04 proc., o JAV dolerio atžvilgiu - net 4,11 proc. Pagrindinė jenos stiprėjimo priežastis - nerimas ir neapibrėžtumas dėl pasaulio ekonomikos perspektyvų“, - kalba analitikai.

Apžvalgoje nurodoma, kad JAV investuotojus pasiekė sušvelnėjusi JAV centrinio banko (FED) retorika bazinių palūkanų normos didinimo klausimais.

„Pasirodė informacija, kad FED vadovas Jerome'as Powellas ir jo komanda palūkanas šiemet planuoja kilstelėti tik vieną kartą, nors visai nesenai buvo kalbama apie tris kilstelėjimus 2019 metais”, - rašoma apžvalgoje.

Euras JAV dolerio atžvilgiu per savaitę sustiprėjo 0,02 proc., o Didžiosios Britanijos svaro atžvilgiu susilpnėjo 0,29 proc.

Didžiosios Britanijos svaras JAV dolerio atžvilgiu sustiprėjo 0,33 proc. Pastarasis Japonijos jenos atžvilgiu susilpnėjo 0,48 proc.

Tuo metu pagrindiniai pasaulio akcijų indeksai praeitą savaitę fiksavo teigiamus vertės pokyčius.

„Investuotojus praėjusią savaitę pasiekė JAV ir Europos gruodžio mėnesio mažmeninių prekybos įmonių pardavimų rezultatai, kurie viršijo lūkesčius.

Optimistines nuotaikas Azijos regione išlaiko pažanga prekybos klausimais tarp dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų: JAV ir Kinijos. Kinijos valiuta juanis ir pagrindiniai šalies akcijų indeksai teigiamai reaguoja į vykstantį progresą tarp valstybių”, - teigia analitikai.

JAV „Dow Jones” indeksas praeitą savaitę sustiprėjo 1,10 proc., „S&P 500“ - 0,97 proc., o „Nasdaq 100” - 3,87 proc.

Vokietijos DAX indeksas sustiprėjo 0,69 proc., Prancūzijos CAC 40 - 0,61 proc., o Didžiosios Britanijos FTSE 100 - 1,16 proc.

Japonijos NIKKEI 225 indeksas sustiprėjo 4,08 proc., o Kinijos SHANGHAI 50 - 1,72 proc.

Pagrindinių kriptovaliutų vertė praeitą savaitę krito 13,02 proc. ir dabar sudaro 118,9 mlrd. JAV dolerių.

Bitkoinas JAV dolerio atžvilgiu susilpnėjo 11,49 proc., riplas - 12,19 proc., o eteriumas - 23,49 proc.

„Robomarkets LTD“ pateikta informacija nėra patarimas pirkti, parduoti ar kitaip disponuoti finansinėmis priemonėmis ir yra tik informacinio pobūdžio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją