„Pacers“ krepšininkai svečiuose 121:106 nugalėjo Niujorko „Knicks“, o starto penkete susitikimą pradėjęs D. Sabonis buvo pats rezultatyviausias – jis per 32 minutes įmetė 22 taškus (9/14 dvitaškiai, 4/4 baudos). Po krepšiais karaliavęs puolėjas dar ir atkovojo 15 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei 2 kartus pažeidė taisykles.

„Madison Square Garden“ arena D. Saboniui yra sėkminga. Joje aukštaūgis spalio mėnesį sužaidė ir rezultatyviausią karjeros mačą, kai pelnė 30 taškų. Per du šio sezono vizitus Niujorke aukštaūgis „iš žaidimo“ pataikė net 21 metimą iš 26. Legendinę krepšinio šventovę lietuvis pavadino geriausia pasaulio arena.

„Nežinau, kodėl man čia sekasi taip gerai. Tai yra geriausia pasaulio arena, todėl tokiomis naktimis išbėgęs ant parketo noriu surengti galingus pasirodymus“, – sakė D. Sabonis, vėliau patikslinęs, jog kiekvienoms rungtynėms ruošiasi vienodai bei padėkojęs komandos draugams už atliktus perdavimus.

„Bendraklubiai atlieka puikų darbą mane surasdami, o tuomet man belieka atlikti savo darbą. Mes bandome mokytis iš savo klaidų. Anksčiau iššvaistydavome didelius pranašumus, o šįkart atitrūkę troškome persvarą išlaikyti ir nepalikti varžovams jokių vilčių“, – pasakojo geriausias 2018 m. Lietuvos krepšininkas.

Pastarąją savaitę Indianos ekipa verčiasi be peties traumą patyrusio Myleso Turnerio, todėl jo vietą starto penkete užimantis D. Sabonis beveik kiekviename mače ant parketo praleidžia bent po 30 minučių. Varžovams per galvas skrajojantis 22-ejų atletas pripažino, jog dėl išaugusio krūvio jis jaučiasi kiek pavargęs.

„Šiek tiek pavargau. Mano kūnas nėra prie to pripratęs. Kuo greičiau Mylesas grįš į rikiuotę, tuo geriau. Jis yra kertinė mūsų puolimo ir gynybos dalis. Aikštelėje jis labai visiems padeda ir daro visų mūsų darbus lengvesniais. Mums labai svarbus Myleso užnugaris, mums labai jo reikia“, – dėstė D. Sabonis.

Domantas Sabonis

Du vidurio puolėjai šį sezoną nuolat konkuruoja dėl minučių aikštelėje. Nors geresnę statistiką puolime demonstruoja vidutiniškai po 25 minutes žaidžiantis D. Sabonis, daugiau rungtyniauja (27 min.) ir starto penkete rungtynes pradeda M. Turneris. Pats lietuvis tikina, kad jokios konkurencijos nejaučia.

„Mums svarbiausia yra laimėti. Esame šeima. Nėra nieko svarbesnio už pergales. Kiekvieną dieną analizuojame savo žaidimą ir siekiame tobulėti. Visada išlieka klaidelių, nėra įmanoma žaisti idealiai, bet mes siekiame kuo įmanoma labiau prie to priartėti“, – sakė po išvykų serijos galiausiai poilsio dieną gausiantis ir dėl to besidžiaugiantis D. Sabonis.

Trečiajame savo sezone NBA pirmenybėse D. Sabonis jau sužaidė 40 rungtynių, per kurias jis vidutiniškai pelno po 15,2 taško, sugriebia po 9,8 atšokusio kamuolio, atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus bei renka po 19,2 naudingumo balo. Lietuvis yra laikomas vienu pagrindinių kandidatų laimėti geriausio lygos šeštojo žaidėjo apdovanojimą.