Jis ir Saulius Jurgelėnas ketvirtąją Dakaro dieną užbaigė būdami 23-oje vietoje, o bendroje įskaitoje pakilo iki 16-os vietos.

Jei ką, skolinsis iš Juknevičiaus

Kalbėdamas apie vakarykštę, ketvirtąją, Dakaro dieną, V. Žala pasakojo, kad tiems, kas važiavo be kondicionierių, vakarykštė diena „fesh-fesh“ smėlyje buvo labai liūdna, mat salonas buvo pilnas smulkių smėlio dulkių. Be to, ekipažui teko paaukoti du ratus, o tai reiškia, kad šiandien reikės saugotis labiau, mat beliko vienintelis.

„Automobiliui tai viskas gerai, dugno apsaugą išsaugojau – truputį tik įlenkiau. Nekelia problemų ir akceleratoriaus pedalas. Lyg ir nieko daugiau nepridirbau“, – sakė lenktynininkas.

DELFI žurnalistui Pauliui Garkauskui pastebėjus, kad šiandien Antano Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio „Craft bearings“ ekipažas važiuos už „Agrorodeo“, ir galbūt, jeigu ką, paskolins ratą, V. Žala neslėpė, jog esant reikalui bandys skolintis trūkstamą detalę iš jų.

Apie tokią galimybę kalbėjo ir pats A. Juknevičius, pripažinęs, kad komanda dėl gerų rezultatų kovoti jau nebegalės, tačiau galės padėti kolegoms ir pagelbėti gedimų ar kitų rūpesčių atveju.

Maigo, bet neveikia

Kalbėdamas apie laukiantį startą šiandien, V. Žala pastebėjo, kad reikės startuoti tarp sunkvežimių, todėl lengva tikrai nebus, mat kelias bus mažai matomas ir nervintis ar nekantrauti negalima, mat šitaip įmanoma bus ir pramušti ratus.

Kol kas, kalbėjo lenktynininkas, ekipažui sekasi ganėtinai gerai, geriau nei praėjusiais metais. Už tą, neslepia jis, reikėtų pagirti ir S. Jurgelėną, kuris nedaro navigacinių klaidų, tad ekipažas be reikalo neklaidžioja.

Poilsio dieną mechanikai turėtų nuodugniai apžiūrėti „Kamanę“, pakeisti tepalus, susidėvėjusias detales ir kitką. Visgi, sako V. Žala, jeigu penktąją maratono dieną „neprisidarys reikalų“, reiškia, ir mechanikams neteks ilgai prakaituoti.

Vienas nesmagių rūpesčių komandai tas, kad jų nemato Lietuvoje likę gerbėjai.

„Maigo, maigo jie ten, balvonai“, – pusiau juokais, pusiau rimtai sakė V. Žala apie organizatorių komandą.

Pasak jo, po kiekvieno greičio ruožo einama ir bandoma taisyti įrangą, leidžiančią sekti Dakaro komandą oficaliame puslapyje, tačiau situacija nesikeičia.

„Mums tai gerai, Saulius visus taškus mato, mus organizatoriai irgi mato. Bet kaip neveikia, taip neveikia kažkuri funkcija. Eisim poilsio dieną „muštis“, kad sujungtų mums viską“, – žadėjo lenktynininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)