Rūšys

1. Skystas maskuoklis. Dažnai būna su aplikatoriumi arba teptuku (kažkuo primena lūpų blizgius). Jie idealiai tinka sausai, brandžiai odai. Jie dažniausiai yra su šviesą atspindinčiomis dalelėmis ir odą drėkinančiais komponentais.

2. Kreminis. Parduodamas arba paletėse, arba pavieniui. Tokio maskuoklio tekstūra maloni odai, jį galima dengti pirštu (odos šiluma sušildo priemonę ir priemonė gula daug lygiau), taip pat teptuku arba kempinėle. Nelabai tinka riebesnei odai – dėl savo „minkštos“ tekstūros (dažnai su aliejais) gali po kelių valandų „nuplaukti“.

3. Pieštukinis. Gana tirštas. Jis labiau tinka didelėms problemoms paslėpti (ne tik paakius, bet ir paraudimus, aknę ir pan.).

4. Stick’as. Panašus į pieštuką, tačiau dar labiau maskuojantis, sunkiau pasiduoda išsklaidymui. Aš patariu jį palikti profesionalams.

Kaip išsirinkti?

1. Gelsvas. Tokio atspalvio maskuokliai idealiai paslepia mėlynes po akimis, lyg suminkština odos atspalvį ir padaro jį sveikesnį.

2. Rausvas. Jei paakiai turi savyje lyg alyvuogės atspalvį (žalsvas), rinkitės rausvesnę priemonę.

3. Šviesus. Jų nepatarčiau – rinkitės artimesnį odai atspalvį, nes šviesi spalva gali dar labiau paryškinti problemą.

Kaip dengti?

Stenkitės pradėti maskuoti šiek tiek žemiau, o ne iškart po blakstienomis, lyg iš apačios į viršų, taip jūs nepadauginsite priemonės ir ji stipriai nesubėgs jums į smulkias raukšleles. Jei makiažas ryškesnis, galite prasipiešti lyg trikampį, kurį gerai išsklaidykite. Naudokite teptuką, kempinėlę ar tepkite pirštais.

Suliekite maskuoklį su pudra, kad nebūtų didelio skirtumo. Užfiksuokite biria arba kompaktine pudra, tačiau minimaliai – taip jūs vėlgi apsaugosite odą nuo subėgimų. Čia tikrai galioja taisyklė – mažiau yra daugiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją