„Pirmiausia reikia suvokti, kad vienas tikrai nesi karys ir negali užsidaryti kabinete su politine komanda ar apsikasti apkasais, matant aplinkui priešus. Nežinau, ar toks būdas yra perspektyvus. Komandą reikia pajungti“, - Kultūros ministerijoje susirinkusiems jos darbuotojams sakė premjeras.

S. Skvernelis linkėjo proveržio kultūros srityje.

„Atėjo laikas, kad kultūros sektoriuje būtų proveržis ir kad būtų esminės, nenoriu sakyti, reformos, tas žodis gąsdina, bet struktūriniai pokyčiai, o jie, jūs patys matote, yra reikalingi“, - sakė premjeras, pabrėždamas kultūros srityje dirbančių žmonių atlyginimų klausimą.

Vyriausybės vadovas taip pat linkėjo, kad bent jau artimiausius dvejus metus pokyčių ministerijos vadovybėje nebūtų.

„Norėtųsi, kad tie dveji metai praeitų didelės darnos, sutelktumo ir veržlumo sąlygomis“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Penktadienį Seime prisiekė naujasis kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas. Po priesaikos jis oficialiai pradeda vadovauti ministerijai.

Pernai gruodžio 18 d. prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo, vadovaudamasi Konstitucija ir atsižvelgdama į ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio teikimą, paskyrė M. Kvietkauską į kultūros ministro pareigas.

Kultūros ministras M. Kvietkauskas - dėstytojas, literatūrologas. Jis ilgą laiką vadovavo Lietuvių literatūros ir tautosakos institutui, dirbo šio instituto direktoriaus pavaduotoju.

42 metų M. Kvietkauskas Vilniaus universitete baigė lietuvių kalbos ir literatūros studijas, dirbo žurnalo „Metai“ redakcijoje.

M. Kvietkauskas ministro pareigose pakeitė buvusią kultūros ministrę Lianą Ruokytę-Jonsson.