Planuojama, kad per metus šios linijos produkcijos kiekiai didės dvigubai.

„Siekiame vartotojams pasiūlyti produkciją, kuri atitiktų jų poreikius. Pastebima tendencija, jog Lietuvoje vis daugiau vartotojų ieško sveikesnių maisto produktų, be to, prioritetą teikia lietuviškai produkcijai. Lietuviška vištiena, užauginta be antibiotikų, yra išskirtinė produkcijos gamybos linija, užtikrinanti, kad visą auginimo laiką mėsiniai viščiukai nesirgo ir nebuvo gydyti antibiotikais. Kad užaugintume vištieną be antibiotikų, reikalingos ir didžiulės investicijos, ir darbuotojų įdirbis“, – sako „KG Group“ paukštininkystės verslo vykdomasis direktorius Darius Gudačiauskas, rašoma įmonės pranešime ir pabrėžia, kad įmonė pilnai kontroliuoja produkcijos gamybą nuo bendradarbiavimo su ūkininkais ir apsirūpinimo paukščių pašaru iki produktų pagaminimo.

Pasak Lietuvos paukštininkystės asociacijos vadovo Vytauto Tėvelio, paukštininkystės produkcija, pagaminta nenaudojant antibiotikų, yra produktas, kurio paklausa daugelyje pasaulio valstybių sparčiai auga. Kaip jis pažymi, didėjantis lietuviškos vištienos, užaugintos be antibiotikų, kiekis rodo AB „Vilniaus paukštynas“ ir „Kaišiadorių paukštynas“ pažangą.

„KG Group“ priklausančios AB „Vilniaus paukštynas“ ir „Kaišiadorių paukštynas“ šiemet planuoja dvigubinti lietuviškos vištienos, užaugintos be antibiotikų, kiekį. Planuojama, kad per 2019 metus bus paruošta 12 tūkst. tonų be antibiotikų užaugintos vištienos. „KG Group“ paukštynai valdo 360 tūkst. kvadratinių metrų paukštidžių, kuriose per metus išauginama iki 49 mln. broilerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)